Valódi csúcsterméket akcióz le a Lidl: potom pénzért adják, garantált a roham a boltokba

Pénzcentrum2024. október 7. 19:04

Jövő hétfőtől elképesztő akció indul a Lidl üzleteiben: 33 százalékos kedvezménnyel lehet hozzájutni a népszerű digitális forrólevegős sütőhöz. Az air fryer iránti kereslet az egekben, sokak számára a karácsony slágerterméke lesz idén is. A magyar vásárlók körében egyre elterjedtebb ez a konyhai készülék, amely az egészségesebb ételek gyors elkészítését ígéri – nem véletlen, hogy a diszkontláncok is felvették kínálatukba.

A Lidl diszkontüzleteiben jövő hétfőtől, azaz október 14-től elképesztő akció indul, 33 százalékkal olcsóbban, 19 999 forintért lehet megvásárolni az 5,2 literes Silvercrest digitális forrólevegős sütőt, azaz az air fryert.

Ezek a készülékek elképesztően népszerűek most Magyarországon, az év végi black fiday akciók, no meg a karácsony slágerterméke lehet idén is – csak úgy, mint a tavalyi évben.

A konyhák sztárja valósággal megőrjíti a magyarokat, rengetegen keresik, és vásárolnak ilyen terméket. Az óriási sikerből pedig nem csak a hagyományos, elektronikai boltok, de mások is szeretnének részesedni. például a diszkontláncok is árulnak bizonyos időközönként kisebb nagyobb elektronikai cikkeket, air fryert is. 

Az akció azért is kelti fel rengeteg háziasszony figyelmét, mivel a magyarok rendkívül árérzékenyek, ha háztartásigép-vásárlásról van szó: akkor vesznek csak újat, ha elromlott a régi, a vásárlásnál pedig az ár és az energiafogyasztás a legfontosabb tényezők. Mikrohullámú sütő szinte minden háztartásban van, az air fryer pedig népszerűbb, mint a kenyérsütőgép.

Teszten a forrólevegős sütők

Azonban termék és termék között is van különbség, nem csupán az árban. A Tudatos Vásárlók Egyesülete forrólevegős sütők gyártóktól független tesztelése során 23 márka – Ariete, Breville, Cecotec, Cosori, Delonghi, Domo, Electrolux, Gorenje, Hisense, Instant, Koenic, Ninja, Philips, Princess, Russell Hobbs, Sage, Sencor, Severin, Tefal, Tesla, Tristar, Ufesa, Xiaomi – 82 termékét vizsgálta a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi szervezetekkel együttműködve. A teszt eredményeiről itt olvashatsz:

Nem mindenre jók

Ugyanakkor nem jolly joker a termék, valamit nem jó sütni benne. Nemrég egy hivatásos szakács hasonlította össze az air fryer és a hagyományos sütőt: 11 népszerű ételt készített el mindkét készülékben, hogy megállapítsa, melyik alkalmasabb az adott fogáshoz.  

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kísérlet során kiderült, hogy bizonyos ételek esetében az airfryer jobb eredményt produkált. Ilyen volt például a sült krumpli, a csirkeszárny és a lazac. A légsütő előnye ezekben az esetekben a ropogósabb textúra és a rövidebb elkészítési idő volt. Más ételeknél, mint a szalonna vagy a húsgombócok, a hagyományos sütő bizonyult jobbnak. A szerző szerint a sütőben készült szalonna laposabb és könnyebben kezelhető, míg a húsgombócok szaftosabbak maradtak

A kísérlet végén a szakács arra a következtetésre jutott, hogy mindkét készüléknek megvan a maga helye a konyhában: a légsütő különösen hasznos lehet olyan ételeknél, ahol a ropogós textúra és a gyors elkészítés fontos szempont.

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

Címkék:
vásárlás, otthon, digitális, akció, lidl, konyha, termék, sütő,