Hetek óta hatalmas csomagkésések vannak itthon: ez lehet a háttérben, a vásárlók ki vannak akadva

Pénzcentrum2024. október 2. 13:29

A Packeta csomagautomata-hálózatánál tapasztalt késések és fennakadások miatt egyre több panasz érkezik az ügyfelektől. Számos esetben a küldemények hetekig vesztegelnek a raktárakban, és az ügyfélszolgálat sem reagál megfelelően a megkeresésekre- számolt be a Telex.

A problémák hátterében feltehetően a Temu online piactér és a Vinted használtruha-alkalmazás felől érkező megnövekedett megrendelésszám állhat. A Népszava információi szerint a Packeta köteles minden Temutól érkező csomagot átvenni, míg más csomagautomatás cégek esetében létezik felső határ a kapacitás függvényében.

A Packeta hivatalos válaszában elismerte a fennakadásokat, és megerősítette, hogy valóban a csomagdömping okozza a problémákat. A vállalat kiemelte, hogy az elmúlt időszakban szorosabb együttműködést alakított ki egy jelentős távol-keleti webáruházzal, ami új kihívások elé állította a céget.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Packeta közösségi média felületén is tájékoztatta ügyfeleit a kialakult helyzetről. A cég Facebook-bejegyzésében így fogalmazott: "Az elmúlt időszakban megnövekedett csomagmennyiség új kihívásokat hozott számunkra, de cselekszünk a megoldás érdekében". A vállalat elnézést kért a kellemetlenségekért és türelmet kért az ügyfelektől.

A probléma megoldása érdekében a Packeta több intézkedést is bevezetett. Ezek között szerepel a leterhelt automaták kapacitásának növelése, ideiglenes hétvégi kiszállítások indítása, többkörös kiszállítások bevezetése, valamint a csomagpont-hálózat bővítése.

Érdemes megemlíteni, hogy a Packeta csomagpont-hálózata jelentősen bővült az elmúlt időszakban. A céget tulajdonló befektetői konzorcium - amelyben a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group társult - nemrégiben felvásárolta a Foxpostot. Ennek eredményeként Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózata jött létre, amely több mint 3000 átvevőhelyet és közel 1400 csomagpontot kínál az ügyfeleknek.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kialakult helyzettel kapcsolatban további információkért megkerestük a Packetát. Kérdéseink között szerepelt, hogy valóban a Temuról érkező megrendelések okozzák-e a fennakadásokat, mi a helyzet a csomagok megérkezésével, illetve az ügyfélszolgálattal kapcsolatos panaszokra is rákérdeztünk. A vállalat válaszára várunk, és amint megérkezik, frissítjük cikkünket a legfrissebb információkkal.

Loading...

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

 

Címkék:
vásárlás, csomagküldés, késés, csomagküldő, csomagküldő cégek, zavar,