Sokkoló, ami a magyarok kedvenc akciós újságjaival történik: egy korszak ér véget ezzel

Pénzcentrum2024. szeptember 30. 13:31

Az Offerista digitális kiskereskedelmi marketing szolgáltató és a Publitas, a digitális kiadványok tervezésének szereplője együttműködést jelentettek be a nyáron. Az együttműködés felgyorsíthatja a reklámkiadványok digitalizációját Magyarországon. Míg hazánkban ez a folyamat még kezdeti szakaszban van, Nyugat-Európában már 90%-os a digitalizáció, amely jelentős hatékonyságnövekedést eredményez a vállalatok számára. Azonban a folyamat nem az akciós reklámújságok PDF-dokumentummá alakításából áll.

Az Offerista, Európa egyik vezető digitális kiskereskedelmi marketing szakértője partnerségre lépett a Publitas-szal, amely nemzetközi szinten nyújt digitális kiadványtervezési megoldásokat SaaS (software as a service, azaz szolgáltatásként nyújtott szoftver) alapon. A Publitas lehetővé teszi a reklámanyagok automatizált, gyors és költséghatékony elkészítését, amelyeket kifejezetten a digitális felületekre optimalizáltak. Az Offerista pedig ezeknek a digitális brosúráknak széles körű terjesztését biztosítja Európa-szerte, hogy a kiskereskedők hatékonyan és célzottan érjék el vásárlóikat.

Hogyan működik?

A szórólap továbbra is a kiskereskedelem egyik leghatékonyabb marketingeszköze 2024-ben, azonban a fogyasztók egyre inkább online tájékozódnak. Míg Magyarországon az ilyen típusú kiadványok csupán tizedét juttatják el digitálisan, Nyugat-Európában már 90 százalék felett jár ez az arány. Az ottani vállalatok és fogyasztók már felismerték a digitális reklámkiadványok hatékonyságát, amely nemcsak jelentős költségmegtakarítást és környezeti előnyöket hoz, hanem a hirdetők számára is mérhető adatokat biztosít. A digitális formátum lehetővé teszi, hogy a hirdetők pontosan nyomon kövessék, ki, mikor és hol olvasta a reklámújságot, ezáltal sokkal célzottabb és hatékonyabb kampányokat tervezhetnek.

A felhasználók egy kattintással további információkat kaphatnak a brosúrában található termékekről, videókat nézhetnek meg, vagy akár azonnal vásárolhatnak is, zökkenőmentesen átirányítva őket a kiskereskedő webhelyére. A digitális brosúrák automatikusan alkalmazkodnak a különböző eszközökhöz és képernyőméretekhez, így optimális felhasználói élményt biztosítanak asztali számítógépeken, táblagépeken és okostelefonokon egyaránt. Emellett a tartalom keresőmotorokra is optimalizált, növelve a termékek és ajánlatok online láthatóságát. Ilyen fejlett formátum létrehozása korábban nagyon költséges és nagy szaktudást igénylő folyamat volt. Ma ez kis túlzással néhány kattintás.

A vállalatok könnyen integrálhatják szórólapjaikat, kiadványaikat saját weboldalaikba, e-mail kampányaikba, közösségi médiafelületeikre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fenntarthatósági megfontolások

A digitális kiadványok terjesztésének egyik legnagyobb előnye a környezeti fenntarthatóság. Az uniós előírások szerint a legnagyobb hazai vállalatoknak 2024-től kötelező ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) jelentést készíteniük, amely figyelembe veszi a papírfelhasználást és annak környezeti hatásait. Az akciós újságok nyomtatásához használt papír jelentős karbonlábnyomot hagy maga után, így a digitális átállás komoly előnyt jelenthet a fenntarthatósági jelentések szempontjából is.

Emellett az energiaválság hatására a papír alapanyagköltségei és a nyomdai előállítás díjai is jelentősen megemelkedtek. Magyarországon pedig a 2023. július 1-jével bevezetett hulladékkoncesszió következtében hétszeresére nőtt a papírfelhasználás után fizetendő hulladékkezelési díj. Ezek a gazdasági és társadalmi tényezők egyaránt arra ösztönzik a vállalatokat, hogy nyomtatott kiadványaikat minél gyorsabban digitalizálják.

 

Címkék:
digitális, digitális átállás, marketing, vállalatok, akciós, digitális forradalom, digitális transzformáció,