Nagy sikere van a REpont alkalmazásnak: ennyire környezettudatosak lennének a magyarok?

Pénzcentrum/MTI2024. szeptember 30. 18:53

Már egymillió felhasználója van a kötelező visszaváltási rendszerhez fejlesztett REpont alkalmazásnak, a regisztrálók kétharmada júliusban és augusztusban csatlakozott - közölte a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. hétfőn.

Az összes visszaváltásnak csaknem 10-15 százalékában segít a REpont applikáció, amely hetek óta az internetes letöltőoldalak egyik legnépszerűbb alkalmazása a közlemény szerint. Az egyre általánosabb használat arra utal, hogy a vásárlók körében népszerű a visszaváltási díjak azonnali átutalása, amelyre Európán belül csak Magyarországon van lehetőség - tették hozzá.

Magyarországon eddig több mint 400 millió palackot, dobozt és üveget vittek vissza az új visszaváltási rendszer bevezetése óta, ezekből összesen 3 milliárd forintot utaltak át az ügyfelek bankszámláira. Az összegek jótékony célokra is fordíthatók, az alkalmazás a felhasználói igények alapján újabb funkciókkal bővülhet. A visszaváltó pontok száma elérte a 3700-at, és a MOHU arra törekszik, hogy 3 éven belül az italcsomagolások legalább 90 százalékát újrahasznosíthassák Magyarországon - tájékoztattak a közleményben.

 

Címkék:
vásárlás, visszaváltás, műanyag, palack, MOHU Mol, mohu,