Indulhat a nyugdíjasok rohama a Lidlbe: hihetetlen akciót villantottak, ennek sok vásárló örülhet

Pénzcentrum2024. szeptember 27. 10:33

Váratlan akciót hirdetett a Lidl: gyógyászati segédeszközöket akcióztak le, így a szokásos ruha és szerszám kínálat mellett ezen a héten kötszert és gyógyászati készülékeket is vásárolhatunk nyomott áron. Ennek a kedvezménynek aktualitása is van, hiszen nemrég derült ki, számos gyógyászati segédeszköz drágulhat meg a közeljövőben. 

Nemrég derült ki, hogy a BM jogszabály-javaslata szerint változhatnak a gyógyászati segédeszköz-ellátás szabályai, szűkülhet a hozzáférés a pelenkákhoz, kötszerekhez egyes betegcsoportokban. A gyógyszer- és a gyógyászati segédeszköz piacot érintő, technikai pontosítások a finanszírozást, vagyis a támogatási rendszert érintik. Erre példa, hogy az eddig 20 helyett csak 15 speciális kötszer lenne felírható támogatással a súlyos lábszárfekélyes, vagy a hosszan tartó ágyban fekvés miatt kialakuló felfekvéses betegek sebeire, amennyiben a jogszabály a kihirdetett formában érvénybe lép. Szinténsúlyoskövetkezményelehet, hogy a jogszabály-tervezet a pelenkák és az injekciós tűk esetében lehetőséget biztosítana a piac szereplőinek, hogy a jelenlegi áraiktól 40 százalékkal eltérjenek. Ez jelentős drágulást hozhat.

A jogszabály-tervezet és a várható gyógyászati segédeszköz drágulás kapcsán érdekes, hogy a Lidl az e hét csütörtöktől érvényes akciós újságjában különféle gyógyászati segédeszközöket reklámoz. Ezekre nyilvánvalóan nincsen tb-támogatás, nem lehetetlen viszont hogy a diszkont árak még támogatás nélkül is kedvezőbbek, ha elcsípünk egy akciót.

A vérnyomásmérő készülék, melyhez elem is tartozik például most 7999 forint. A TENS-készülék pedig 9999 forintért vásárolható meg. Az inhalátor ugyancsak 9999 forintba kerül, a salvus víz (1,5%) 1199 forintba kerül. A kineziológiai tapaszkészlet 1599 forint, a kötszerek csomagja 699 forint. A csuklóbandázs 1999 forint, a térdbandázs 2499 forint. 

Minden további akcióért kattints IDE!

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

Címkék:
vásárlás, akció, lidl, támogatás, kedvezmény, gyógyászati segédeszköz, tervezet, termék, jogszabály, berendezés,