Féltve őrzött edényeiktől búcsúzhatnak a magyar háziasszonyok: örökre eltűnhet a legendás márka

Pénzcentrum2024. szeptember 19. 10:15

Az amerikai Tupperware márka csődeljárást jelentett be, miután az eladások visszaesése miatt komoly pénzügyi nehézségekkel szembesült. A 78 éves, élelmiszer-tároló edényeket gyártó cég közölte, hogy bírósági engedélyt kér az üzletág értékesítésének megkezdésére, miközben célja a további működés fenntartása - írja a BBC.

A vállalat, amely nevét szinte az élelmiszer-tárolás szinonimájaként használja, az elmúlt években sikertelenül próbálta felfrissíteni termékeit és újrapozícionálni magát a fiatalabb közönség számára - írják. Tavaly már figyelmeztettek, hogy csődbe mehetnek, ha nem tudnak gyorsan új forrásokat szerezni.

A Tupperware részvényei a héten több mint 50%-kal zuhantak a csődeljárás hírére. Bár a világjárvány idején rövid ideig megugrottak az eladások, a kereslet azóta tovább csökkent. A nyersanyagárak emelkedése, a magasabb bérek és a szállítási költségek szintén negatívan hatottak a vállalat haszonkulcsára.

Laurie Ann Goldman, a Tupperware vezérigazgatója a befektetőkhöz intézett nyilatkozatában elmondta: "Az elmúlt évek során a vállalat pénzügyi helyzetét súlyosan befolyásolta a kihívásokkal teli makrogazdasági környezet."

A Tupperware-t 1946-ban alapította Earl Tupper, aki szabadalmaztatta a tárolók rugalmas, légmentes lezárását. A márka sikerében kulcsszerepet játszott Brownie Wise, aki kidolgozta a "Tupperware-partik" koncepcióját, ahol főként női eladók más nőknek adták el a termékeket otthonukban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown pénz- és piaci vezetője szerint "a Tupperware számára egy ideje már vége a bulinak". Hozzátette: "A Tupperpyperware a következő: "A Tupperpyperware a következő: "A vásárlói magatartásban bekövetkezett változások kiszorították edényeit a divatból, mivel a fogyasztók elkezdtek leszokni a műanyagfüggőségről, és környezettudatosabb módokat keresnek az élelmiszerek tárolására."

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, cég, csőd, márka, vállalat, tárolás, vállalatok,