HelloVidék • 2024. szeptember 6. 08:15
Már javában dübörög a magyar szilva szezonja, így éppen itt az ideje, hogy elgondolkodjunk, a legnépszerűbb lekvár és pálinka mellett még milyen ínycsiklandó desszerteket készíthetünk a gyümölcsből – írja a HelloVidék.
Augusztus végétől érik a magyar szilva, és bár az emberek többsége csak mint a lekvárok, pálinkák alapanyagaként tekint a gyümölcsre, azt valójában számos egyéb ételhez felhasználhatjuk. A HelloVidék továbbá azt is megnézte, hogy milyen szilvafajták kaphatók a magyar boltokban, piacokon, mi a különbség ezek között illetve mire éri meg a különböző típusokat felhasználni?
Milyen szilvát használjunk a különféle süteményekhez, miért számít, hogy az adott gyümölcs magvaváló fajta-e? Mikor történik a szilva szüretelése, hogyan vásároljuk, készítsük elő a gyümölcsöket a feldolgozásra?
Ha érdekelnek a válaszok, kattints a HelloVidék cikkére!