Nem áll jól a visszaváltós rendszer szénája: ezen csúszhat el az egész

Népszava2024. szeptember 5. 09:30

Van, aki szinte naponta használja az automatákat, más viszont még mindig csak gyűjtogeti a betétdíjas palackokat vagy dobozokat. Hibával azonban a legtöbben már találkoztak.

Bár a célt jónak érzik az új visszaváltási rendszer kapcsán, a kivitelezéssel a megkérdezettek fele nem elégedett - ez derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Népszava kért tőlük. A megkérdezettek azt is elmondták, hogy jelentős részük tapasztalt valamilyen hibát az automatáknál.

Érdekesség, hogy nagy különbség van a visszaváltóknál abban is, hogy ki hol él: a panelekben élők 79 százaléka használta a MOHU automatáit már legalább egyszer, míg a kertes- vagy társasházakban élők közül sokan még csak gyűjtögetik a visszaváltandó palackokat vagy dobozokat. Ennek az lehet a magyarázata, hogy utóbbi rétegnek sokkal több helye van akár hosszabb ideig is tárolni a betétdíjas visszaváltandókat.

Az automaták problémáiról és a visszaváltási rendszer nehézségeiről néhány napja a Pénzcentrum is írt, ezt a cikket itt olvashatod el újra:

címlapkép: Hegedüs Róbert, MTI/MTVA

Címkék:
vásárlás, betétdíj, hiba, visszaváltás, rendszer, pet-palack, rendszerátállás, üvegvisszaváltás, MOHU Mol, mohu,