Ennyi volt, legendás édesség változik meg végleg a Mekiben: kedvecüktől búcsúzhatnak a vendégek

Pénzcentrum2024. szeptember 5. 15:45

A McDonald's újabb lépéseket tesz a környezetbarát működés felé, miközben a gazdasági kihívásokra is reagál. A gyorsétterem-lánc szeptember 10-től jelentős változtatásokat vezet be népszerű McFlurry desszertjénél - írja a CNN.

Az új intézkedések részeként a vállalat megszünteti a műanyagot, a kupola alakú fedelet, és a fagylaltot egy új, négy patenttel záródó kartonpohárban kínálja. Ez a lépés követi a tavaly bevezetett változtatást, amikor a cég lemondott az üreges műanyag kanálról.

A McDonald's az elmúlt években több környezetbarát változtatást hajtott végre, válaszul a folyamatos környezetszennyezési problémák miatti kritikákra. A vállalat 2018-ban célul tűzte ki, hogy 2030-ig 36%-kal csökkenti irodáinak és éttermeinek üvegházhatású gázkibocsátását. A környezetvédelmi törekvések mellett a cég új termékkel is jelentkezik.

Bevezetik a Mini McFlurry-t, amely egy kisebb adagú, pénztárcabarát desszert opció lesz.

Ez a lépés része lehet annak stratégiának, amellyel a McDonald's az értékorientált termékek felé fordul. Chris Kempczinski vezérigazgató a legutóbbi eredménybeszámolón hangsúlyozta: "Egyértelmű, hogy az értékvezetési lemaradásunk az utóbbi időben csökkent", és hozzátette, hogy a vállalat "a megbízható, mindennapi értékek nyújtásának kiváló kivitelezésére összpontosít".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A változtatások időzítése nem véletlen, hiszen a gyorsétterem-lánc jelenleg csökkenő forgalommal és visszaeső éttermi látogatottsággal küzd. Az új intézkedésekkel a McDonald's igyekszik újrapozicionálni magát a piacon, mint költséghatékony étkezési lehetőség.

Címkék:
vásárlás, fagylalt, termék, mcdonalds, slágertermék,