Működik az önkiszolgáló kasszák nagy csele: így fosztják ki a ravasz vásárlók a boltokat

Pénzcentrum2024. szeptember 1. 19:02

Ismét mozgalmas hét áll mögöttünk: alábbi összefoglalónkban összegyűjtöttük a 35. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkeit a Pénzcentrumról. Ha elolvasnád a teljes cikket, kattints a címére vagy a képes ajánlóra.

"Banántrükkel" fosztják ki ravasz vásárolók a boltokat: a csel az önkiszolgáló kasszáknál működik

Az önkiszolgáló pénztárgépek használata során elkövetett lopások mértékét vizsgálta egy friss kutatás. Nagy Britanniában. A felmérése szerint minden nyolcadik felnőtt (13%) vallotta be, hogy olcsóbb árucikket választott az önkiszolgáló pénztárgépen, mint amit valójában vásárolt.

Csúcstermék érkezett a Penny polcaira: potom pénzért vehetjük meg, indul a roham

Vattacukor ízű szőlő jelent meg a magyar boltok polcain, videóban letesztelték valóban van-e olyan édes, mintha valamilyen cukros finomságot fogyasztanánk. 

Legális trükkel nyaral egyre több magyar ősszel: töredékéért megússzák a méregdrága utazást

Ősszel utazni nemcsak olcsóbb és kellemesebb, hanem különleges élményekkel is gazdagodhatunk, hiszen a turisták által kevésbé látogatott időszakban a népszerű úti célok nyugodtabb, autentikusabb arcukat mutatják. Legyen szó a Dalmát tengerpart hangulatos kikötőiről, Madeira borkóstoló fesztiváljáról, vagy akár Marokkó lenyűgöző tájairól, a szeptemberi-októberi utazások számtalan lehetőséget kínálnak, mindezt a főszezon árainak töredékéért. Összegyűjtöttünk néhány olyan desztinációt, amelyek 2024 őszén is tökéletes választásnak bizonyulhatnak egy felejthetetlen kikapcsolódásra.

Tömegek kaptak ilyen SMS-t egy ismeretlen számról: ezt kell tenned, ha köztük vagy

Rengetegen kaptak a napokban adathalász SMS-t a "Magyar DPD" nevében. Ebben ékezetek nélkül írva figyelmeztetik a címzettet hogy kétszer is meghiusult a csomagkiszállítás, és arra kérik, frissítse az adatait, és egy rövidített linket mellékeltek.

Rengeteg magyarnak nem álom az osztrák nyugdíj: így csinálják, nem lesz gondjuk idős korukban

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az osztrák nyugdíjrendszer alapelve, hogy az állami nyugdíjnak biztosítania kell a tisztes megélhetést minden nyugdíjas számára. Ezt a célt a 80/45/65 szabály alkalmazásával kívánják elérni: 80% legyen a bruttó helyettesítési ráta (az első nyugdíj bruttó összege érje el az utolsó aktív bruttó kereset 80%-át), ha az érintett nyugdíjas legalább 45 évi biztosítási idővel rendelkezik a 65 éves korhatára betöltésével.

Rengeteg magyar már így veszi meg a méregdrága iPhone-okat olcsón: sokat spórolnak vele

Augusztus 27-én tartott sajtótájékoztatót a Rejoy, amin bejelentették, hamarosan bővítik termékkínálatukat, és az okostelefonokon és tableteken túl laptopok is elérhetőek lesznek a vásárlók előtt. Az eseményen a Pénzcentrum is részt vett.

Bonyolódik a Madách Gimnázium ügye: megszólalt a tantestület, ebben nincs köszönet

Mint ismeretes augusztus 28-án a Belügyminisztérium azonnal hatállyal felmentette a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját. Most megszólalt a tantestület is.

Ennyi volt, tényleg betiltanák a lakáskiadást Budapesten: borul az ingatlanpiac, ha meglépik?

Barcelonában az egész városban szabadulnának a turistalakásoktól és most úgy tűnik a budapesti kerületek között Terézvárosban is betilthatják az Airbnb-lakásbérlést. 2020-ban az Airbnb-törvény elfogadása után a fővárosi kerületek falakba ütköztek és egyik városrészben sem történt komoly változás. Az Airbnb biznisz tündököl és évről évre egyre több ingatlanal bővül a kínálat, azonban az állandó lakók türelme is a végéhez közeledik. Terézvárosban egy lakossági felmérés dönthet szeptemberben az Airbnb sorsáról. A szakértők szerint egy teljes tiltás megnyithatja a kapukat a szektorban a feketézés előtt. Az önkormányzatot kérdeztük a tervekről és ingatlanszakértőkkel beszéltünk arról, hogy végleg bedönheti-e az ingatlanpiacot a korlátozás.

Címkék:
összefoglaló, heti összefoglaló, hírösszefoglaló,