Csúcstermék érkezett a Penny polcaira: potom pénzért vehetjük meg, indul a roham

Pénzcentrum2024. augusztus 27. 14:44

Vattacukor ízű szőlő jelent meg a magyar boltok polcain, videóban letesztelték valóban van-e olyan édes, mintha valamilyen cukros finomságot fogyasztanánk. 

A TikTok-on jött szembe a termék, mellyel sok gyermek megszeretheti a gyümölcsöket az édesség helyett. A Cotton Candy™ névre hallgató szőlő kilóját 4 000 forintért lehet kapni a Pennyben és állítólag vattacukor íze van. A fajtát 2003-ban hagyományos úton nemesítette David Cain genetikus, kertész, aki egyben az IFG társalapítója, majd még mintegy tíz év telt el, mire kereskedelmi forgalomba került. 

A közösségi médiában megosztott videóban megkóstolják a gyümölcsöt, hogy valóban hozza-e a jellegzetes ízjegyeket. 

A videó szerint tényleg megéri kipróbálni és bár a 4 000 forintos kilós ár nem tűnik a legolcsóbbnak, azzal egyet lehet érteni, hogy gumicukor vagy más édesség sem olcsóbb, ugyanakkor ez mégis egészségesebb alternatívát kínál. 

Cotton Candy™ szőlőről

A szőlőfajta népszerűsége folyamatosan nő, ma már 13 országban termesztik, évente több mint 34 ezer tonnát értékesítenek belőle a főbb piacokon. A nemesítő szerint a mai fogyasztók új és egyedi, felejthetetlen ízekre vágynak, és ennek a fajtának a vattacukor ízű fürtjei éppen ilyenek.

A Cotton Candy egyébként a különleges ízű lila Concord, valamint egy tucatnyi kaliforniai csemegeszőlőfajta keresztezéses nemesítéséből született, és a kaliforniai Delanóban tesztelték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Néhány évvel később, amikor a tőkék termőre fordultak, iskolás gyerekek egy csoportja kóstolhatta elsőként a szőlőt, és egybehangzóan úgy ítélték meg, hogy vattacukor íze van. A nemesítő eredeti célkitűzése az volt, hogy visszahozza a szőlő természetes ízét, amely elveszett a több évtizedes, elsősorban a szállításra és tárolásra összpontosító nemesítési munka során. A Cotton Candy szőlő népszerűsége az egész világon folyamatosan növekszik, sok család kedvenc gyümölcse lett.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
vásárlás, egészség, gyümölcs, szőlő, cukor, termék,