Súlyos, ami kiderült a kínai kacat-webshopról: komoly bajban lehet a Temu tulajdonosa?

Pénzcentrum2024. augusztus 26. 19:02

A kínai e-kereskedelmi óriás, a PDD Holdings negyedéves bevétele elmaradt a piaci várakozásoktól, ami a részvényárfolyam jelentős csökkenését eredményezte. A vállalat 97,06 milliárd jüan (13,64 milliárd dollár) bevételt ért el a második negyedévben, szemben az elemzők által várt 100 milliárd jüannal - írta a Reuters.

A gyengébb teljesítmény hátterében a kínai gazdaság törékeny állapota, az ingatlanszektor tartós gyengesége és a magas munkanélküliségi ráta áll, amelyek miatt a fogyasztók visszafogják kiadásaikat. Ez negatívan hat az ország kiskereskedelmi és e-kereskedelmi szektorára.

Chen Lei elnök-vezérigazgató és társ-vezérigazgató a kihívások ellenére optimista maradt: "Bár az elmúlt néhány negyedévben elért szilárd fejlődés bátorít, sok kihívást látunk még előttünk." A vállalat jelentős befektetéseket tervez a platform bizalmának és biztonságának növelése érdekében.

A PDD működési költségei 48%-kal emelkedtek a negyedévben, főként a marketing és reklámköltségek, valamint a promóciók növekedése miatt. Az általános és adminisztratív költségek több mint háromszorosára nőttek, elérve az 1,84 milliárd jüant.

Jun Liu, a PDD pénzügyi alelnöke figyelmeztetett: "Előretekintve, a bevétel növekedése elkerülhetetlenül nyomás alá kerül az erősödő verseny és a külső kihívások miatt.... A jövedelmezőségre is valószínűleg hatással lesz, mivel továbbra is határozottan beruházunk."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címkék:
vásárlás, kínai, milliárdos, vállalat, milliárd, milliárdok, kína, kínaiak,