Újabb boltláncok fújnak visszavonulót: visszaütött az önkiszolgáló kasszák erőltetése, örülhetnek a vásárlók

Pénzcentrum2024. augusztus 25. 12:02

Az önkiszolgáló pénztárak jövője bizonytalanná vált az Egyesült Királyságban, miután egyes szupermarketláncok felülvizsgálják stratégiájukat. Az elmúlt években a vásárlókat arra ösztönözték, hogy maguk szkenneljék be termékeiket, de most úgy tűnik, hogy a hagyományos, személyzettel ellátott pénztárak ismét előtérbe kerülhetnek - írta a BBC.

Az Asda bejelentette, hogy több alkalmazottat állít a pénztárakhoz, míg a Morrisons vezérigazgatója, Rami Baitiéh elismerte, hogy talán "túl messzire mentek" az önkiszolgáló rendszerekkel. A Booths, egy észak-angliai előkelő lánc pedig teljesen megszabadult ezektől a berendezésektől.

A vásárlók véleménye megoszlik az önkiszolgáló pénztárakkal kapcsolatban. Egyesek értékelik a gyorsaságot és a sorban állás elkerülését, mások azonban hiányolják az emberi interakciót és a személyes kiszolgálást. Továbbá az önkiszolgáló rendszerek kihívást jelenthetnek bizonyos csoportok számára.

Anna Kenyon, aki siket, elmondta: "Siketeként nem hallom a sípoló hangot, amikor beolvasom a tárgyakat, így mindig bajba kerülök velük, mivel nem mindig olvassák be helyesen." Ugyanakkor Julie Yates, akinek két autista fia van, kiemelte, hogy számukra az önkiszolgáló pénztárak lehetővé teszik a függetlenséget.

A brit kiskereskedelmi konzorcium szerint a kiskereskedők a vásárlók eltérő igényeihez igazítják a pénztári rendszereket. Ged Futter, a The Retail Mind tanácsadó cég igazgatója hangsúlyozta: "A sikeres kiskereskedelem a vásárlóktól érkező visszajelzéseken alapul. A vásárló megértéséről van szó."

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

 

Címkék:
vásárlás, bolt, diszkont, szupermarket, eladó, kassza, üzlet, pénztár, pénztáros, robotkassza, egyesült királyság, üzletlánc, vásárló, vásárlók, vásárlási szokások, boltlánc, önkiszolgáló,