Kész, vége! Leszereli az összes önkiszolgáló kasszáját ez a boltlánc: engedtek a vásárlói nyomásnak?

Pénzcentrum2024. augusztus 24. 14:32

Az IGA Greenslopes szupermarket az ausztráliai Brisbane délnyugati részén úgy döntött, hogy eltávolítja az összes önkiszolgáló pénztárgépet, és visszatér a hagyományos, személyzettel ellátott kasszákhoz - számolt be a Daily Mail. Ez a lépés jelentős támogatásra talált a vásárlók körében.

A döntés hátterében álló pontos okok nem ismertek, de a vásárlók pozitívan reagáltak a változásra. Sokan üdvözölték a visszatérést a hagyományos fizetési módszerekhez.

Az önkiszolgáló pénztárgépek eltávolítása és a személyzettel ellátott kasszák előtérbe helyezése ellentétes azzal az általános trenddel, amit más szupermarketláncok követnek. Ez a döntés rávilágít arra, hogy egyes vásárlók még mindig preferálják a személyes kiszolgálást a vásárlás során.

Az IGA Greenslopes lépése azt mutatja, hogy a vásárlói igények és preferenciák változhatnak, és egyes üzletek hajlandóak alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz, még akkor is, ha ez ellentétes az iparági trendekkel.

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
vásárlás, bolt, kassza, üzlet, pénztár, pénztáros, robotkassza, döntés, üzletlánc, vásárló, vásárlók, vásárlási szokások, boltlánc, önkiszolgáló,