Ennyi volt, kihátrálnak a boltok az önkiszolgáló kasszák mögül? Egyre több a panasz, ez így nem mehet tovább

Pénzcentrum2024. augusztus 23. 12:45

Az önkiszolgáló pénztárgépek körüli vita egyre inkább kiéleződik a kiskereskedelmi szektorban. Míg korábban a technológia bevezetése ígéretesnek tűnt, mára számos probléma merült fel használatukkal kapcsolatban.  

A vásárlók elégedetlensége és a növekvő bolti lopások arra késztették a szupermarketeket, hogy újragondolják az önkiszolgáló kasszákkal kapcsolatos stratégiájukat. Több nagy-britanniai üzletlánc, köztük a Booths és a Morrison's, már bejelentette, hogy csökkenti vagy teljesen megszünteti az önkiszolgáló pénztárakat - írja az euroweeklynews.com. Michael Gleeson, az Asda nevű boltlánc pénzügyi vezetője a Telegraphnak úgy nyilatkozott, magasabb óraszámban foglalkoztatják a pénztárosaikat - ez a lépés jól mutatja az iparág irányváltását.

Az önkiszolgáló pénztárak használata során felmerülő problémák között szerepel a lassú és frusztráló működés, valamint a megnövekedett lopási arány. Az Ipsos felmérése szerint minden nyolcadik felnőtt beismerte, hogy olcsóbb terméket szkennelt be a valódinál.

A kiskereskedők világszerte becslések szerint 4,5 milliárd dollárt veszítenek az önkiszolgáló pénztárgépes lopások miatt. Ez a szám négyszerese a hagyományos, személyzettel ellátott pénztáraknál tapasztalt veszteségnek.

Bár vannak, akik kedvelik az önkiszolgáló pénztárakat gyorsaságuk és kényelmük miatt, úgy tűnik, a szupermarketek most szembesülnek az emberi kapcsolat hiányának következményeivel is a vásárlási élményben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címkék:
vásárlás, lopás, kiskereskedelem, kassza, technológia, vita, önkiszolgáló,