Megrohanják a Tesco, Auchan, Spar üzleteit a napokban: évente csak pár hétig van ilyen gigaakció

Pénzcentrum2024. augusztus 15. 19:06

Az iskolakezdés idén is komoly anyagi terhet ró a magyar családokra. Miközben a boltok már hetek óta hirdetik az akciókat, sokan még csak most most gondolkodnak a szükséges eszközök beszerzésén . Cikkünkben bemutatjuk, hol érdemes vásárolni, hogy a lehető legolcsóbban úszhassuk meg az iskolakezdést.

Alig több, mint két hét és becsöngetnek a magyar általános és középiskolában, a gyerekeknek és szüleiknek ideje lassan átnézni a taneszközöket: mi maradt meg tavalyiról, miből kell újat vásárolni.  A hazai diszkontok is készülnek, már hetek óta akcióznak. Az üzletek polcai tele vannak hátizsákokkal, csillogó cipőkkel és élénk színű füzetekkel, ám ezek ára elképesztően borsos. Egy felmérés szerint 2023-ban átlagosan 25-30 százalékkal drágábban lehetett megvásárolni az iskolakezdéshez feltétlen szükséges eszközöket, azaz nőtt az iskolakezdés ára, idén már visszafogottabb mértékű az áremelkedés.

Ez sok családban okozhat gondot, indul az összeadás, mi fér bele, mi nem, pláne, hogy sokan mostanra már meg is kapták a szükséges eszközöket kérő e-maileket. Mi most egy fővárosi másodikos tanuló tételeit néztük végig, majd egy szűkített lista árait hasonlítottuk össze a különböző hipermarketekben az akciós újságuk alapján.

Ezen a héten a Tescónak, az Intersparnak és az Auchannak van iskolakezdési akciós újsága, így ezeket vettük górcső alá. Fontos azonban hozzátenni, hogy a Tescónál a Clubcard árakat vettük figyelembe, hiszen aki kiváltja a hűségkártyát, sokat spórolhat.

Loading...

Végeredményben az jött ki, hogy a legolcsóbban a Tescóban tudunk bevásárolni, ott a 10 tételes tanszercsomagot 4748 forintért szerezhetjük be, második az Auchan lett, a végösszeg ott 6075 forint, harmadik az Interspar, ahol 7007 forintot kellene fizetnünk.

De megtehetjük azt is, hogy minden tételért máshová megyünk, oda, ahol a legolcsóbb beszerezni. Ez esetben füzetet, színes ceruzát, vízfestéket, filctollat, dossziét, vonalzót, színes papírt a Tescóból, grafitceruzát, radírt, temperát az Auchanból kellene vásárolnunk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Persze akinek az alacsony ár helyett inkább a minőség a fontos, az mindhárom helyen kaphat drágább, jobb termékeket is, mi most a lehető legolcsóbb verziókat vettük górcső alá, ám azt ne felejtsük el, hogy ezek élettartama rövidebb, így nagyobb valószínűséggel kell őket év közben pótolni.

Így kéne készülni a szülőknek a tanévre

Miközben a megfelelő színű ceruzákat keresgéljük és egyezkedünk, mennyit költsünk egy pár cipőre, fontos, hogy ne csak a külsőségekre figyeljünk. Az iskolára való felkészüléshez több kell, mint megfelelő ruhák és felszerelés. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk néhány plusz tényezőt, hogy mit tehetnek a szülők gyermekeik sikeres iskolakezdése érdekében.

Címkék:
akció, auchan, lista, boltok, akciók, eszközök, akciós újság, akciós, akciós kiadvany,