Te is rendeltél ilyet a Temuról, Sheinről? Azonnal dobd ki, súlyosan mérgező anyag lehet benne

Pénzcentrum2024. augusztus 14. 10:18

A kínai online óriáscégek által forgalmazott termékek biztonsági kockázatai ismét reflektorfénybe kerültek. A szöuli hatóságok legfrissebb vizsgálata során kiderült, hogy több népszerű e-kereskedelmi platform által értékesített női kiegészítők veszélyes anyagokat tartalmaznak, amelyek mennyisége sokszorosan meghaladja az elfogadható szintet - számolt be a France24.

A Shein, a Temu és az AliExpress az utóbbi években rendkívüli népszerűségre tettek szert világszerte, köszönhetően a divatos ruházati cikkek és kiegészítők széles választékának, amelyeket meglepően alacsony áron kínálnak. Ez a gyors növekedés azonban fokozott ellenőrzéseket vont maga után, különösen az Európai Unióban és Dél-Koreában.

A szöuli tisztviselők rendszeres ellenőrzéseket végeznek az online platformokon értékesített termékeken. A legutóbbi vizsgálat során

144 terméket vizsgáltak meg, és számos esetben találtak törvényi előírásoknak nem megfelelő árucikkeket.

A Shein cipőiben például rendkívül magas ftalátszintet mutattak ki. Ezek a műanyagok rugalmasságát növelő vegyi anyagok egy esetben 229-szeresen haladták meg a megengedett határértéket. A szöuli környezet-egészségügyi csoport egyik tisztviselője elmondta: "A ftalát alapú lágyítószerek hatással vannak a reproduktív funkciókra, például a spermaszám csökkenésére, és meddőséget, sőt koraszülést is okozhatnak."

A vizsgálat során más veszélyes anyagokat találtak. A Shein sapkáiban a megengedett határérték kétszeresét meghaladó mennyiségű formaldehidet mutattak ki. A cég körömlakkjaiban pedig dioxánt és metanolt találtak a megengedett szint többszörösében.

A Temu sem maradt ki a vizsgálatból. Az általuk gyártott szandálok talpbetéteiben a megengedett határérték 11-szeresét meghaladó mennyiségű ólmot találtak.

A szöuli hatóságok felszólították az érintett cégeket a kifogásolt termékek forgalomból való kivonására. Kim Tae-hee, a főváros egyik tisztviselője hangsúlyozta:

A törvényes határértéket meghaladó termékek olyan árucikkek, amelyek közvetlenül érintkeznek a testtel, mint például a bőrszandálok és kalapok, ezért a polgároknak különös figyelmet kell fordítaniuk rájuk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Shein az AFP megkeresésére közölte, hogy szorosan együttműködnek független vizsgáló ügynökségekkel a termékbiztonság ellenőrzése érdekében.

Beszállítóinknak meg kell felelniük az általunk bevezetett ellenőrzéseknek és szabványoknak, valamint a termékbiztonsági törvényeknek és előírásoknak azokban az országokban, ahol működünk

- tette hozzá a vállalat.

Az Európai Unió áprilisban felvette a Sheint azon digitális cégek listájára, amelyekre szigorúbb biztonsági szabályok vonatkoznak, különös tekintettel a kiskorúak védelmére. A kínai e-kereskedelmi óriások, köztük a Shein és a Temu, egyre nagyobb kihívást jelentenek az Amazon számára, különösen az amerikai piacon.

A Pénzcentrum is rendszeresen foglalkozik a kínai óriásokkal, ezeket a cikkeket itt olvashatod el újra:

Címkék:
vásárlás, kínai, veszély, online, kína, veszélyes, termékek, temu, shein,