Kongatják a vészharangot az új visszaváltási rendszer miatt: ez rengeteg vásárlónak sokba lesz

Pénzcentrum2024. augusztus 13. 09:16

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer - írja az Infostart.

Mint ismeretes, az új visszaváltási rendszer nem éppen zökkenőmentesen indult Magyarországon: több probléma is felmerült, például a hulladékok felhalmozódása és a visszaváltó automaták technikai hibái. Az érintett boltok és kereskedők folyamatosan nehézségekkel szembesülnek, különösen nagy baj lehet a kisebb üzletekben, ha a visszaváltó gépek gyakran nem működnek megfelelően.

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) szerint sürgős változtatásokra van szükség a logisztikai működésben, hogy a rendszer zökkenőmentesen működhessen. A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. próbál lépéseket tenni a problémák megoldása érdekében, beleértve egy új szervizcsapat bevonását és az automaták folyamatos telepítését. Mindemellett fontos lenne a visszaváltási díjak gyors és pontos elszámolása a kereskedők számára, mivel a jelenlegi kihívások nagy károkat okozhatnak a boltoknak.

A MOHU szóvivője, Ozori Gábor is elismerte a logisztikai kihívásokat, hangsúlyozva, hogy néhány üzletben a vártnál nagyobb mennyiségű visszaváltandó palack halmozódott fel. A MOHU tervezi, hogy alkalmazkodik ezekhez a kihívásokhoz, és biztosítja a rendszer zökkenőmentes működését a jövőben – írják.

Címkék:
vásárlás, visszaváltás, üvegvisszaváltás, üvegvisszaváltó, MOHU Mol, mohu,