Legendás termék tér vissza a boltokba 2024-ben: a rendszerváltás előtt lehetett utoljára kapni

Pénzcentrum2024. augusztus 11. 20:33

Igencsak izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen javában tartott  a párizsi olimpia, amelyről folyamatosan beszámolunk itt a Pénzcentrumon is. De voltak szép számmal pénzügyi, gazdasági hírek is a 32. héten; amelyekből a legérdekesebbeket gyűjtöttük most nektek egy csokorba aktuális heti hírösszefoglalónkban.

Modern formában, egészségtudatosabb, light verzióban tér vissza a ’80-as évek közepén a reklámjairól híres Bedeco kakaó. De hogyan kapcsolódik ez a régi híres kakaó gyár a Nutriversum étrend-kiegészítő márkához

Így úszott el az őszi nyugdíjemelés: ezért nem kapnak idén kompenzációt az idősek

Nem lesz az idén még egy nyugdíjemelés - írja a Piac & Profit. 2024 januárjában 6 százalékkal nőttek a nyugdíjak, a várható infláció kompenzálására, viszont legfrissebb adatok szerint nem haladják meg az idei áremelkedések a kormány által kalkulált értéket, ezért a nyugdíjasok járandóságai csak jövőre növekedhetnek ismét.

Sokkoló lenyúlás a boltok önkiszolgáló kasszáinál: nem vették észre a csalást, sok pénz lehetett oda

A rendőrség sürgős figyelmeztetést adott ki az önkiszolgáló pénztárakra, miután egy csalók által elkövetett átverés 18 napig észrevétlen maradt. A Connecticut állambeli Cromwell több áruházának önkiszolgáló folyosóján is elhelyeztek egy kártyaleolvasó készüléket, amelyet pinpadnak álcáztak.

Visszataszító szokásnak hódolnak a magyarok: hiába a filléres megoldás, a saját kávéjukat mérgezik

A legtöbb magyar életében a reggeli kávé elfogyasztása elengedhetetlen része a nap elindításának - azonban nem mindegy, hogy hol és hogyan készítjük el kedvenc reggeli italunkat! A kávézókban vásárolt kávék költségei gyorsan összeadódhatnak, emellett az otthoni kávézás kényelme is a saját kávéfőzőnk malmára hajtja a vizet - sokan azonban bele sem gondolnak, hogy milyen fontos lehet a kávéfőzők alapos és rendszeres tisztítása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mégis, mi folyik a boltok kasszáinál? Ezt sok vásárló csak otthon veszi észre: csúnyán ráfizetnek

Már öt hónapja, hogy az inflációt fékezni szándékozó intézkedésként kötelezővé vált kihelyezni figyelmeztetést a boltban, ha csökkent egy termék kiszerelése. Arról, hogy pontosan mely termékek kiszerelése csökkent, a Nébih honlapján bárki tájékozódhat, március óta a lista folyamatosan bővül. Eleinte főként a rágcsálnivalók, édességek kategóriájában akadt a legtöbb csökkent kiszerelésű termék, és azóta is ez a leginkább érintett kategória. Azonban egyre több háztartási és vegyiáru, szépségápolási cikk és állateledel is zsugorodik a friss lista alapján.  Mutatjuk, hogy mely termékek zsugorodtak össze az elmúlt hónapokban.

 

Címkék:
nyugdíjemelés, magyar, termék, idősek, tér, önkiszolgáló,