Budapesti gyorsétteremre csapott le a NAV: elképesztő, hogy mit találtak a raktárban

Pénzcentrum2024. augusztus 8. 21:01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága visszatérően ellenőrzi a jövedéki kis- és nagykereskedőket. Ilyen ellenőrzés alkalmával egy vietnámi étteremben tártak fel jogsértést a pénzügyőrök a napokban - olvasható a hivatal közleményében.

Az egyenruhások július 25-én váratlan ellenőrzést tartottak egy budapesti gyorsétteremben. A kontroll rutinszerűen indult: megvizsgálták az engedélyeket, az alkoholtermékeken szereplő zárjegyek sértetlenségét, a hozzájuk tartozó számlákat, a pénztárgépet és a raktárakat.

A pénzügyőröknek rögtön gyanús lett, amikor az eladó zavarba jött, majd gyorsan kulcsra zárt egy ajtót az orruk előtt. Az ellenőri felszólítás után hamar kiderült, hogy mi okozta a nő szorongását – a szárazanyag raktárban tartott 900 doboz vietnámi cigaretta és a több mint másfél kiló fogyasztási dohány. Kérdésekre az eladó azt nyilatkozta, hogy a termékekről nem tudott, egyébként sem tartozik az üzlet kínálatához.

A pénzügyőrök a közel kétmillió forint értékű illegális dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető akár hárommillió forint bírságra is számíthat.

A NAV hatáskörébe tartozik a jövedéki kis- és nagykereskedők ellenőrzése is.
A jövedéki kiskereskedő ellenőrzésekor a hatóság vizsgálja a működés feltételeinek meglétét, a jövedéki termékek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírások betartását, a jövedéki termékek származását, a zárjegyek és tételazonosítók meglétét, azok megfelelőségét és a beszerzésükre vonatkozó szabályok betartását.

FONTOS! Magyarországon dohánytermék, kizárólag dohányboltokban értékesíthető.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

 

 

Címkék:
NAV, cigaretta, adó, csempészet, kiskereskedelem, eladó, jövedéki adó, termékek, dohányáru, dohánytermék, vámhivatal,