Kiderült a nagy dinnyetitok: így tuti biztos, hogy mindig a legédesebbet tudod megvenni

Pénzcentrum2024. augusztus 2. 19:00

A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse kétségkívül a görögdinnye. Az édes, lédús falatok nemcsak felfrissítenek a forró napokon, hanem egészséges nassolnivalóként is szolgálnak. De hogyan találhatjuk meg a legjobb darabot az élelmiszerboltban vagy a helyi termelői piacon? A népszerű agro-influencer ezzel kapcsolatban osztott meg egy tuti tippet.

Most különösen fontos lehet képben lenni a népszerű gyümölccsel kapcsolatban, hiszen idén a szokottnál is hamarabb kezdődött a görögdinnye szezon.

A görögdinnye kiválasztásának egyik legfontosabb szempontja lehet a gyümölcsnek a szára, amit annak alján kör alakú, barnás rész formájában találhatunk meg. Minél kisebb méretű ez a szár, kiváltképp az alján, annál nagyobb esély van arra, hogy ízletes, édes görögdinnyével van dolgunk.

Legalábbis erről poszolt az Instagramra a mezőgazdasági témákban jártas, népszerű influencer, Daniel Cunningham, azaz The Organizer Man.

Egy másik bevált módszer az érettség ellenőrzésére, ha óvatosan megkopogtatjuk az ujjbegyünkkel a dinnye külsejét – ezt már az Agrilife Today nevű portál írja. Az érett görögdinnye mélyebb hangot ad ki. Az ideális görögdinnye szabályos alakú és nehezebbnek tűnik ahhoz képest, amit a méretétől várnánk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szabályos forma azt jelzi, hogy egyenletesen nőtt és fejlődött minden oldalról. Az érett görögdinnye héja kemény és matt felületű kell legyen. Ha fényesnek tűnik vagy könnyen benyomható ujjal, akkor még nem teljesen érett vagy már túlérett lehet.

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címkék:
vásárlás, piac, gyümölcs, nyár, görögdinnye, agrár,