Már a leggazdagabbakat is megütötte a válság: nagyon köhög a luxusipar, legendás márkák a tönk szélén

Pénzcentrum2024. augusztus 1. 18:03

A Hugo Boss legfrissebb jelentése szerint második negyedéves működési nyeresége 42%-kal csökkent, ami jól mutatja a globális gazdasági és geopolitikai kihívások hatását a luxusiparra. Az infláció és a kínai ingatlanpiaci válság miatt csökkenő fogyasztói kiadások súlyosbítják a helyzetet, így a divatház kénytelen volt csökkenteni éves előrejelzéseit.

A Hugo Boss csütörtökön megerősítette, hogy második negyedéves működési nyeresége 42%-kal csökkent, két héttel azután, hogy a német divatház csökkentette éves előrejelzéseit és előzetes adatokat közölt, mivel a gazdasági és geopolitikai kihívások gyengítik a globális fogyasztói keresletet - írja a Reuters.

A luxusszektor gyengébb eladásokkal és árrés nyomással küzd, mivel az infláció sújtotta vásárlók visszafogják a kiadásokat a dizájner divatcikkekre. Kínában az ingatlanpiaci visszaesés és a munkahelyi bizonytalanság tovább súlyosbította a problémát.

A legtöbb piacon a fogyasztói hangulat gyengülése az iparág egészében gyors növekedési lassuláshoz vezetett, amit nem tudtunk teljesen elkerülni

- mondta Daniel Grieder vezérigazgató. A Hugo Boss közölte, hogy kamat- és adófizetés előtti nyeresége (EBIT) 70 millió euróra esett vissza a második negyedévben az egy évvel korábbi 121 millió euróról, ahogyan azt múlt hónapban jelentették. Negyedéves nettó nyeresége éves szinten 50%-kal, 39 millió euróra zuhant.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A luxusvállalatok eredményei ebben a negyedévben megmutatták, hogy az ágazat milyen nyomás alatt áll, mivel mind az LVMH, mind a rivális Kering elmaradt az előrejelzésektől.

Címkék:
vásárlás, luxus, válság, ruha, nyereség, ruhaipar, negyedév,