Megszólalt a GLS a futárkrízisről: tényleg futhatnak a vásárlók a csomagjaik után?

Pénzcentrum2024. július 30. 15:29

Reagált a GLS Hungary azon sajtóhírekre, miszerint akadozik a Magyarországon működő futárcégeknél a kézbesítés, így sokakat a csomagpontokra küldenek. A GLS kiemelte, náluk stabil a szolgáltatás, így a nyári hónapokban is a megszokott módon és minőségben kézbesítik a csomagokat.

A napoakban, "Érik az összeomlás a hazai futárszolgálatoknál" címen megjelent cikkünkben számoltunk be arról, hogy az online vásárlások népszerűségének növekedése komoly kihívások elé állította a kézbesítő cégeket a nyári szabadságok alatt.

Mint arra az Egyenlő.hu modern szakszervezet felhívta a figyelmet, egyre több vásárló kénytelen személyesen átvenni a megrendelt csomagokat a nyári szezonban. A probléma mögött a munkaerőhiány és a logisztikai rendszerek elégtelensége áll, amelyek sürgős megoldásokat igényelnek.

Cikkünk megjelenését követően a GLS Hungary reagált a szakszervezet által felvázolt problémákra. Lapunknak a GLS úgy fogalmazott, "szeretnénk kiemelni, hogy a GLS-nél, ahogy az év minden időszakában, úgy most a nyári hónapokban is a megszokott módon és minőségben kézbesítjük a csomagokat."

A megfelelő munkaszervezés és a két párhuzamosan üzemeltetett rendszerünk, vagyis a házhoz szállítás és az átadópontos kézbesítés (GLS Automata és GLS CsomagPont) lehetővé teszi, hogy minden vásárlói igényt időben kielégítsünk, függetlenül a választott kézbesítési módtól. Az esetek 99%-ában a csomagok felvételét követő munkanapon megtörténik az első kézbesítési kísérlet

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- szögezte le a GLS Hungary, és azt is hozzátették, hogy "ehhez jelenleg is megfelelő számú és a magas szintű csomagkézbesítés iránt elkötelezett munkavállaló áll rendelkezésre a GLS-nél."

Címkék:
nyár, szakszervezet, futár, csomagautomata, csomagszállítás, vásárlók, kézbesítés, futárcégek, futárok, gls,