Megáll az ész! Havi pár óra munkáért olcsóbban vásárolhatnak a vevők ebben a szupermarketben

Telex2024. július 21. 17:26

Az infláció és annak a vásárlóerőre gyakorolt hatása jelenleg a legnagyobb aggodalom forrása a franciák körében. Ez a probléma évek óta meghatározó témája a választásoknak is - írta a Telex. Furcsa megoldással állt elő a problémára egy francia szupermarket.

Felmérések szerint négyből három ember úgy érzi, hogy Franciaország gazdasági helyzete romlott az elmúlt időszakban. Ennek következtében sokak számára egyre nehezebb megfelelően étkezni, mivel pénzük kevesebbet ér. A La Louve párizsi szövetkezeti szupermarket éppen ezt a problémát igyekszik orvosolni. Az Egyesült Államokban már kipróbált koncepciót alkalmazva minőségi termékeket kínálnak alacsony áron. A tagok egyszerre bolt társtulajdonosai és vásárlók: havi három órát kell dolgozniuk a szupermarketben, hogy kedvezményesen vásárolhassanak. Minden munkakezdés előtt elosztják egymás között a feladatokat - írja a lap.

A La Louve-ban mindössze tizenkét fizetett alkalmazott dolgozik, míg közel négyezer önkéntes segíti a működést. Ez jelentős megtakarítást eredményez a munkaerőköltségek terén, ami lehetővé teszi, hogy az árak átlagosan 20-40 százalékkal alacsonyabbak legyenek, mint egy hagyományos áruházláncban.

Címkék:
vásárlás, akció, bolt, munka, munkaerő, kedvezmény, dolgozó, vásárló, vevő,