Tűz ütött ki egy kínai áruházban: 16 ember meghalt, az oltás hajnalban ért véget

Pénzcentrum2024. július 18. 10:37

Szomorú hírek érkeztek Kína délnyugati részéről, ahol egy bevásárlóközpontban keletkezett tűz következtében tizenhat ember vesztette életét - számolt be a CNN. A tragédia a Szecsuán tartománybeli Zigong városában történt szerdán.

A kínai állami média beszámolója szerint a tűz hatalmas pusztítást végzett a 14 emeletes épületben. Drámai képek és videók mutatták, ahogy fekete füstoszlopok gomolyognak az ég felé, miközben több embert is láttak az egyik erkélyen összegyűlve, menedéket keresve a lángok elől.

A helyi tűzoltóság gyorsan reagált: közel 300 mentőegységet és több tucat járművet küldtek a helyszínre. Ennek köszönhetően mintegy 30 embert sikerült kimenteni a lángok közül. Az előzetes vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a tüzet építési munkálatok okozták - jelentette a CCTV állami televízió.

A kínai katasztrófavédelmi minisztérium csütörtöki közleményében sürgette a mentőmunkásokat és tartományi tisztviselőket, hogy minél hamarabb állapítsák meg a tűz pontos okát. Ez az esemény is rávilágít, hogy mennyire fontosak a megfelelő biztonsági intézkedések és azok betartása minden építkezés és üzemeltetés során. Kínában nem ritka az ilyen eset a tűzvédelmi szabályok megsértése miatt.

Címkék:
vásárlás, tűzoltók, kínai, bevásárlóközpont, áruház, tűz, tűzoltó, üzlet, kína, tűzoltóság,