Nagy bajban a Hugo Boss? Borzasztóan lecsökkent a kereslet, már kongatják a vészharangot

Pénzcentrum2024. július 16. 13:31

Csökkenti az idei évre vonatkozó értékesítési előrejelzését a Hugo Boss. A német divatház globálisan keresletcsökkenést tapasztal.

A német divatház, a Hugo Boss hétfőn bejelentette, hogy az idei évre vonatkozó értékesítési előrejelzését 4,20 milliárd euró és 4,35 milliárd euró közötti sávra csökkenti. Ez jelentős visszaesést jelent a korábban várt 4,30 és 4,45 milliárd eurós árbevételhez képest. Az okok között szerepel a globális fogyasztói kereslet gyengülése, különösen olyan kulcsfontosságú piacokon, mint Kína és az Egyesült Királyság - írta meg a Reuters.

A vállalat üzemi eredménye (EBIT) alacsonyabb lesz a vártnál. Az új előrejelzés szerint az EBIT 350 millió euró és 430 millió euró között alakulhat, szemben a korábbi 430 millió euró és 475 millió eurós prognózissal.

Ez már a második alkalom idén, hogy a Hugo Boss kénytelen volt csökkenteni értékesítési előrejelzését.

Az előzetes második negyedéves árbevétel 1%-kal csökkent, így elérte az 1,02 milliárd eurót. Az EBIT ebben az időszakban előzetesen 70 millió euróra rúgott. Annak ellenére, hogy a Hugo Boss terjeszkedési missziót folytat - növeli a marketingkiadásait és idén 102 új értékesítési pontot nyit -, részvényei továbbra is csökkennek.

Címkék:
vásárlás, ruha, divat, kereslet, ruhagyártás, ruhaipar, divatipar,