Máris itt a Lidl-GVH-csörte újabb fejezete: reagált az áruházlánc a felügyeleti eljárással kapcsolatban

Pénzcentrum2024. július 4. 18:45

Reagált a Lidl Magyarország a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által megindított versenyfelügyeleti eljárással kapcsolatban.  

Korábban a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a Lidl áruházlánccal kapcsolatban, mert a hivatal gyanúja szerint az üzletlánc megalapozatlan piacelsőségi állítással téveszthette meg a fogyasztókat. Az esettel kapcsolatban a Lidl Magyarország az alábbi állásfoglalást tette közzé, amit változtatás nélkül közlünk:

"A Lidl Magyarország a Gazdasági Versenyhivatal által megindított versenyfelügyeleti eljárással kapcsolatos álláspontja a következő.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Lidl Magyarország ellen a Lidl Magyarország árfigyelőre épített kampánya miatt. A hatósággal a vizsgálat lefolytatása során együttműködünk. Társaságunk álláspontja szerint jogszerűen jártunk el: kampányunkat a GVH által üzemeltetett, mindenki számára elérhető adatbázis adataira építettük, az összehasonlítás szempontjai tisztességesek, objektívek és megismerhetőek voltak. Az árfigyelő célja az, hogy a fogyasztók a kiskereskedők árait összehasonlíthassák. Ezt a célt szolgálta kampányunk is.

A Lidl elsődleges célja továbbra is az, hogy kiváló ár-érték arányú termékekkel és magas szintű kiszolgálással álljon a vásárlók, a magyar családok rendelkezésére minden nap"

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- zárul az áruházlánc állásfoglalása.

Címkék:
lidl, gvh, kiskereskedelem, áruházlánc, gazdasági versenyhivatal, üzletlánc,