Megint jön a horrordrágulás? Megszólalt Vámos György, ez jöhet a kötelező akciók után

Portfolio2024. június 26. 08:30

Lesz olyan termék, aminek tényleg emelkedni fog az ára, ám most is van egy csavar a történetben.

Napokon belül megszűnik a kötelező akciózás rendszere. A kormány szerint eljött az ideje annak, hogy kivezessék az intézkedést, miután elérte a cél - erről a Pénzcentrum is beszámolt tegnap.

A Portfolio Vámos György közgazdászt, az Országos Kereskedelmi Szövetség volt főtitkárát kérdezte arról, hogy milyen hatással játhat a kötelező akciózás vége. Vámos elmondta, hogy szerinte valóban lesznek áremelkedések, ám ez jellemzően azokra a termékekre fog vonatkozni, amelyek beestek az árstopok hatályai alá.

A kötelező akciók megszüntetése növelni fogja az árakat a korábbi árstopos termékek esetében – amelyeket csak beszerzési áron lehetett adni –, ennek mértéke azonban eltérő lesz az egyes termékek esetében

- emelte ki a közgazdász. Hozzátette azt is, hogy a kiskereskedelmi forgalom elmúlt hónapokban látott növekvő trendjét viszont nem fogja megakasztani az intézkedés eltörlése: erre az a magyarázat, hogy továbbra is élénk és akciódús lesz a verseny az élelmiszerkereskedelem, az árstopos termék köre pedig nem képvisel nagy súlyt a fogyasztói kosárban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Pénzcentrum tegnap délután két szakmai szervezetet kérdezett meg arról, hogy jó döntés-e kivezetni a kötelező akciókat. A reakcióikat most újra elolvashatod ide kattintva:

Címkék:
vásárlás, akció, kötelező, termék, akciók, termékek, vámos györgy, kötelező akció,