Mindenki a nyár új slágertermékeit keresi: elképesztő, mennyit költünk ezekre 2024-ben

Pénzcentrum2024. június 25. 21:31

Az eMAG forgalmi adatai szerint a kemping- és túrafelszerelési termékek szezonja minden évben áprilisban kezd beindulni, de jelentős növekedést már májustól produkált idén. A cég legutóbbi felmérésében azt vizsgálta, a túrázáson belül mik a nyári főszezon slágertermékei.

A túra- és kempingfelszerelések értékesítési szezonjának startja nagyban függ az időjárástól, de a magyar vásárlók jellemzően áprilisban kezdenek nagyobb tételben rendelni. Májusban jellemzően a szezonon kívüli hónapokénál mintegy két-háromszoros forgalmat bonyolít az eMAG, amely jellemzően júliusban tetőzik, szeptemberre pedig újból a szezonon kívüli volumenre vált.

A vásárlók közül a legtöbben felfújható matracot, hűtőtáskát, illetve különböző kiegészítőket (például kempinglámpát, elsősegélyszettet, tábori zuhanyt) rendelnek az idei szezonnyitó értékesítési számai alapján.

A teljes listán a következő termékek találhatók:

  • felfújható matracok
  • hagyományos és elektromos hűtőtáskák
  • kemping- és túrakiegészítők (pl. elsősegély-szett, kempingakkumulátor)
  • kések és zsebkések
  • kulacsok
  • sátrak
  • kemping étkészletek
  • hálózsákok

A felfújható alvómatracok közül a kétszemélyesek a legnépszerűbbek, és sokan rendelnek beépített pumpával felszerelt matracot, amelyhez így nem szükséges külön pumpát becsomagolni. A hűtőtáskák közül nagyjából ugyanolyan népszerűek a passzív, jégakkuval működő, és az aktív, konnektorról, szivargyújtóról, vagy hordozható akkumulátorról működő típusok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A túrakiegészítők közül a legtöbben kempingvécét és a használatához szükséges eszközöket, valamint olyan kempingzuhanyt keresnek, amelynek fekete PVC víztartályában a napfény felmelegíti a vizet. A zsebkések közül inkább a túrakések népszerűbbek az összecsukható bicskáknál, míg a kulacsok közül a fél-egy literes kivitel a legkelendőbb.

Sátrakból a 2-3 személyes típusok fogynak idén a legjobban, a tábori étkészletek közül pedig a több darabos főzőszettek. Az online rendelt kemping- és túrafelszerelések nagyobb hányadát (közel 64 százalékát) az eMAG hazai ügyfelei csomagautomatában veszik át, és nagyjából harmadát kérik házhoz szállítással.

Címkék:
vásárlás, utazás, kemping, túra, kirándulás, emag,