Brutális kedvezményekkel, ingyen sültkrumplival támad a Meki: élesedik a gyorséttermek háborúja

Pénzcentrum2024. június 21. 16:44

A McDonald's bejelentette, hogy péntekenként legalább 1 dollár költés esetén, vásárlói ingyenes sült krumplit kapnak, ezzel is próbálva visszahódítani az infláció miatt elvesztett fogyasztókat, és nyáron további kedvezményes akciókkal készülnek, amelyek a vállalat hagyományos értékajánlatát erősítik meg.

A McDonald's a vásárlói érték növelése érdekében új promóciókat indított, amelyek célja az infláció miatt elvesztett fogyasztók visszacsábítása – írta meg a qz.com.

A vállalat csütörtöki bejelentése szerint minden pénteken, amennyiben a vásárlók legalább 1 dollárt költenek, ingyenes sült krumplit kapnak rendelésük mellé. Joe Erlinger, a McDonald's USA elnöke hangsúlyozta, hogy a nyár folyamán kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy még több értéket kínáljanak ügyfeleiknek.

Ez a kezdeményezés kizárólag azok számára érhető el, akik letöltötték és használják a McDonald's mobilalkalmazását. Az ingyenes sültkrumpli-ajánlat 2024 végéig tart. Emellett a gyorsétteremlánc egy másik akciót is bevezet június 25-től, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy 5 dollárért egy kis sült krumplit, négy darab Chicken McNuggetet, egy kis üdítőt és egy McDouble vagy McChicken szendvicset választhassanak. Ez az ajánlat nyár végéig elérhető lesz bizonyos helyszíneken.

Sara Senatore, a Bank of America vezető étteremelemzője szerint ezek az akciók segíthetnek újra megnyerni azokat a vásárlókat, akiket az emelkedő árak távolítottak el. Erlinger megerősítette ezt az álláspontot, hangsúlyozva, hogy a vállalat hagyományosan is nagy hangsúlyt fektetett az értékajánlatra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A McDonald's híre egybeesik más gyorséttermi láncok hasonló lépéseivel. Példaként említhető a Starbucks "Pairings Menu" menüje és a Burger King 5 dolláros értékű étkezése. Ezekkel az intézkedésekkel a cégek arra törekednek, hogy megnyerjék vagy megtartsák azokat a fogyasztókat, akik kedvezményes ajánlatok révén szeretnének spórolni kedvenc éttermeiknél.

Címkék:
vásárlás, akció, kedvezmény, gyorsétterem, kampány, mcdonalds, gyorséttermek,