Nagyot változik a Lidl, Penny, Tesco nyitvatartása: erre számíthatnak a magyar vásárlók innentől

Biró Attila2024. június 20. 12:58

Rengeteg magyarországi bolt nyitvatartása változik meg a nyár beköszöntével. Főleg a Balaton és egyéb frekventált üdülőhelyeken érdemes mindig megnézni, meddig is van nyitva egy-egy üzletlánc helyi egysége. A Balaton környékén sokan például 22 órakor zárnak, de van olyan bolt is, ami 23 óráig is nyitva tart. Ráadásul a reggeli nyitás is sok esetben 06:00-06:30-ra előre tolódik. Mutatjuk a Lidl, a Penny, az Aldi, a Tesco és a Spar nyári nyitvatartási rendjét.

Beütött a nyár, úgyhogy mi is jöhetett volna jobbkora a Balatonra utazó magyarok tömegeinek mint egy remek kis M7-es felújítás a nyári főszezonban. Ha mindez nem lenne elég, a magyar tengernél való nyaralás úgy általában nem lett olcsóbb, sőt inkább drágább lett, az biztos, hogy a strandbelépőkért azért többet kell fizetni idén.

Ami viszont jó hír lehet a Balatonnál nyaralóknak, hogy a legnagyobb hazai boltláncok idén is élesítették nyári nyitvatartásukat, úgyhogy a főszezonban szellősebben, korábban kezdve és később végezve is lehet intézni a vásárlást. Most azt fogjuk megnézni, hogy pontosan hogyan is alakul a legnagyobb láncoknál a nyitás, illetve a zárás, valamint hogy melyik időszakban valósítják meg pontosan az újfajta nyitvatartási menetrendet.

Nyaraláskor is lehet spórolni! A boltok legfrissebb akcióiért olvasd el a legújabb akciós kiadványaikat!

Lidl nyitvatartás Balaton

A diszkontlánc arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy a Lidl a Balaton körül 8 áruházában (Balatonfűzfő, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely - Tapolcai út 45/a és Sopron u. 43. -, Siófok, Sümeg, Tapolca) június 10. és szeptember 1. között meghosszabbított nyitvatartással várja vásárlóit. Egyes boltok nyitvatartása eltérően alakul, így hétfőtől szombatig 6:30 illetve 7:00-kor nyitnak és 21:00 illetve 22:00 órakor zárnak. Vasárnap egységesen 7 órakor nyitnak az áruházak és 20:00-kor zárnak.

Penny nyitvatartás Balaton

A diszkontlánc azt írta lapunknak, hogy a Balaton körüli üzleteink nyári nyitvatartásának kialakításakor is számos tényezőt vettünk figyelembe. Ide sorolható például az iskolák utolsó tanítási napjának dátuma (2024.06.21), illetve a vásárlási szokások elemzése is, de az utóbbi évek tapasztalati is nagy szerepet játszottak a tervezésben. Emellett azonban a munkatársaik igényeit is szem előtt tartják, ezért az új nyitvatartási idő kialakításánál a boltjaik boltjaink legkésőbb este 9 órakor mindenhol bezárnak majd.

2024-ben összesen 17 üzletünk rendelkezik majd megváltozott nyári nyitvatartással országosan, hiszen a Balatoni vidéken kívül számos nagy fürdővárosban is található PENNY, ahol szintén igényt láttunk a vásárlók részéről a meghosszabbított nyitvatartásra. Ezen felül a Balaton környékén az alábbi városokat érinti a változás: Tapolca, Balatonlelle, Celldömölk, Gárdony, Balatonalmádi, Kisbér, Balatonfüred, Székesfehérvár, Ács, Bük, valamint Keszthelyen és Siófokon két üzletet is

tájékoztattak. A gyakorlatban pedig ez azt jelenti, hogy a vállalatnál 2024.06.17-én lép életbe a nyári szezonra vonatkozó megváltozott nyitvatartási rend, ami szeptember 4-ig fog tartani. Ekképpen a nyitvatartás egységesen módosul a korábban említett városok üzleteiben. Hétfőtől szombatig a boltok este 9 óráig lesznek nyitva, vasárnap pedig három üzletük (Balatonalmádi, Siófok és Gárdony) tart majd este 8-ig nyitva, míg a többi városban marad a már megszokott este 6 órai zárás. Ezen felül egyedül a gárdonyi üzletük nyit majd a (Balatonalmádi, Siófok és Gárdony) tart majd este 8-ig nyitva, míg a többi városban marad a már megszokott este 6 órai zárás.

Aldi nyitvatartás Balaton

Alkalmazkodva a nyaralók életéhez, az ALDI több Balaton környéki üzletét is az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté nyilvánította, amelyek így a korábbinál is hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat” – írta meg lapunknak a vállalat. A nyitvatartás változása 10 Balaton környéki üzletet érint, a következő településeken: Siófok, Balatonlelle, Keszthely, Balatonfüred, Tapolca, Szántód, Balatonalmádi, Balatonfenyves.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azt is írták, hogy a hosszított nyitvatartás már május 16-án elindult, június 14-től augusztus 20-ig pedig még hosszabb nyitvatartással várják a nyaralókat és a környéken lakókat. Június 14-től augusztus 20-ig az alábbiak szerint alakul a Balaton környéki ALDI-üzletek nyitvatartása:

  • Siófok: hétfő- szombat: 7:00-22:00, vasárnap: 7:00-20:00
  • Balatonlelle: hétfő- szombat: 7:00-22:00, vasárnap: 7:00-20:00
  • Keszthely, Tündérlak út 2.: hétfő- szombat: 7:00-22:00, vasárnap: 7:00-20:00
  • Keszthely, Csapás út 7-9.: hétfő- szombat: 7:00-21:30, vasárnap: 7:00-20:00
  • Balatonfüred, Fürdő u. 31: hétfő- szombat: 7:00-22:00, vasárnap: 7:00-20:00
  • Balatonfüred, Petőfi Sándor utca 80.: hétfő-szombat: 6:30-22:00, vasárnap: 7:00-20:00
  • Tapolca: hétfő- szombat: 7:00-21:30, vasárnap: 7:00-20:00
  • Szántód: hétfő- szombat: 7:00-22:00, vasárnap: 7:00-20:00
  • Balatonalmádi: hétfő- szombat: 7:00-22:00, vasárnap: 7:00-20:00
  • Balatonfenyves: hétfő- szombat: 7:00-22:00, vasárnap: 7:00-20:00

Tesco nyitvatartás Balaton

A Tescónál is vannak bőven nyári nyitvatartási változások, egyes Balatonmenti üzleteik 23 óráig is nyitva tartanak. Az üzletek elérhetőségét a lenti táblázatban láthatod, x-el megjelölve ahol elérhető Tesco Otthonról szolgáltatás, tehát ahonnan van online kiszállítás. Ezen felül a hiper arról is tájékoztatott, hogy a Balaton partján is élhetnek a vásárlók az aznapi kiszállítás lehetőségével és az áruházi átvétellel is. Emellett kiemelték, hogy a a Balaton partján Veszprémben, Siófokon, Balatonfüreden és Keszthelyen működik az ún. on demand rendelés, ahol partnerük a Foodora és a Wolt.

Spar nyitvatartás Balaton

Ahogy a térképen is látszik, a Sparnak összesen 23 üzlete van a Balaton körül. A legtöbb Siófokon (5), és Balatonfüred (4) környékén. És ahogy másoknál is, úgy itt is dübörög a szezonális nyitvatartás. A boltok általában 06:00 és 06:30 között nyitnak, és általában 20:00-21:00-ig vannak nyitva, ám vannak kivételek. Siófokon például van olyan üzlet, ami 22:00-ig nyitva van. Sőt, a benzinkutaknál található express üzletek éjjel-nappal üzemelnek.

A szupermarketlánc azt is közölte lapunkkal, hogy A SPAR online shop az ország több mint 200 településen szállítja házhoz a megrendelt termékeket, emellett 33 város összesen 36 INTERSPAR hipermarketében és 4 SPAR szupermarketében működik a drive-in szolgáltatás. A balatoni szezonra való tekintettel Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj és Gyenesdiás is bekerült a szállítási területbe, és június 5-től Hévízen is elérhető a házhozszállítási szolgáltatás. De hosszabbított áruházi átvétel lesz Keszthelyen és Veszprémben is június 17-től.

Hogyan kellene korlátozni a mobiltelefon-használatot az iskolában?

Az országgyűlés nemrégiben egy új jogszabály-módosítást fogadott el, amely lehetővé teszi a diákok iskolai mobiltelefon-használatának korlátozását. A módosítás szerint a kormány jogosult lenne meghatározni azokat a tárgyakat, amelyeket tilos az iskolákba és kollégiumokba bevinni, illetve azokat, amelyeket csak igazgatói engedéllyel lehet az órákon használni. Ugyanakkor a kérdés egyelőre igencsak megosztja a szülőket, így most leginkább az ő véleményükre vagyunk kíváncsiak, hogyan is kellene rendezni a gyeremekek iskolai mobiltelefon-használatát. Kérjük, segítsd a munkánkat és töltsd ki az alábbi, anonim kérdőívünket.

Címkék:
vásárlás, Tesco, Balaton, aldi, penny, spar, bevásárlás, nyitvatartás, spar magyarország, tesco házhoz,