Brutálisan olcsó sörnek örülhetnek a budapestiek: ez a sörkatasztrófa azért itt még elmarad

Pénzcentrum2024. június 20. 09:14

Sör tekintetében inkább olcsó Budapest, európai összehasonlításban az olcsó városok felső határán van – írja a Világgazdaság.

A csapoltsör-átlagárak vizsgálatakor kiderül, hogy messze az izlandi fővárosban, Rejkjavíkban a legdrágább csapot sört inni, itt átlagosan 10 euróra jön ki fél liter – derült ki a Numbeo, a saját felhasználói által generált, adataiból. A második helyen Oslo, majd Koppenhága végzett, előbbi 9,6, utóbbi 8 eurós átlagárakkal. Hét euró felett voltak még az árak Párizsban, Londonban és Helsinkiben is.

Miközben Budapesten például csak 2,5 eurónál alakult az átlag, csakúgy mint Pozsonyban és Tiranában. A legolcsóbban egyébként Kijevben lehetne sörözni vagy éppen Minszkben. Előbbiben 1,1 euró, utóbbiban 1,2 euró egy csapolt sör ára átlagosan.

Nem olcsó az Eb-n sem

Ahogy arról az elmúlt napokban beszámoltunk, Kölnben 6, míg a stuttgarti szurkolói zónában 6,5 euróba került fél liter csapolt sör. Viszont a műanyag pohár letéti díját is ki kellett fizetni, ami 2-2,5 euró volt. Ez így együtt már azt jelenti, szuperdrágán ihattak a szurkolók ezeken a helyeken a meccsre készülve.

Címkék:
vásárlás, foci, sör, foci eb, söröző,