Te is rendeltél mostanában a Temuról, Sheinről? Hidegzuhany érheti a magyar vásárlókat, nem ezért fizettek

Pénzcentrum2024. június 6. 20:14

A vámügynökök felfüggesztése késedelmet okozhat a temus és a sheines rendelések szállításában, miután az amerikai hatóságok növelték az ellenőrzéseket a csempészett áruk megfékezése érdekében. 

Los Angelesben, a Reuters hírügynökség június 6-i jelentése szerint az amerikai vámhatóságok új szigorításokat vezettek be, amelyek érintik a Shein és Temu online kiskereskedelmi óriásokat. Ezek a vállalatok több milliárd dollár értékű, olcsó online megrendeléseket kezelnek, és a változások várhatóan késedelmet okoznak a szállításban. Az amerikai Vám- és Határvédelem (CBP) nemrégiben felfüggesztett több vámügynököt egy gyorsított vámkezelési programban, ami aggodalmakat vet fel a csempészett áruk országba történő behozatalával kapcsolatban.

A CBP döntése része annak az erőfeszítésnek, hogy megerősítsék az ellenőrzést az amerikai repülőtereken és felülvizsgálják a vámügynökök által benyújtott elektronikus adatokat. A szigorítás hatása minden belépési kikötőre kiterjed,

így elkerülhetetlenek lesznek a késedelmek.

Ez különösen fontos időszakban történik, amikor előrejelzések szerint több mint 1 milliárd csomag érkezik az Egyesült Államokba, főleg Kínából. A Shein és Temu e-kereskedelmi vállalatok nagymértékben támaszkodnak egy olyan gyorsított vámkezelési eljárásra, amely lehetővé teszi 800 dollár vagy annál alacsonyabb értékű küldemények gyorsabb feldolgozását. A programban részt vevő brókerek jelentős adminisztratív terhet vesznek át az exportőröktől és fuvarozó cégektől.

A CBP intézkedései politikai nyomás közepette születtek meg, céljuk az amerikai vállalkozások védelme és az illegális kábítószer-behozatal megfékezése. Kritikusok szerint a jelenlegi szabályozás előnyt biztosít külföldi e-kereskedelmi cégeknek hazai versenytársaikkal szemben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az illinois-i SEKO Logistics beperelte az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bíróságot a CBP döntése miatt, állítva, hogy nem kapott megfelelő értesítést vagy lehetőséget a helyzet orvoslására. A SEKO azt is közölte, hogy feltételesen visszaállították őket mindkét vitatott programban.

Míg néhány nagy logisztikai vállalatot, mint például a UPS és DHL Express nem érintett a felfüggesztés, másoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez az új kihívásokhoz. Az intézkedések célja egyértelműen a csempészett áruk behozatalának megnehezítése és a biztonságosabb kereskedelmi környezet megteremtése.

Címkék:
olcsó, online, kereskedelem, világ, amerikai, temu, shein,