Nagy vállalást jelentett be a Tesco: új korszak kezdődhet a zöldség-gyümölcs részlegen

Pénzcentrum2024. május 31. 19:45

A Tesco szupermarketlánc bejelentette, hogy a környezetvédelem jegyében lézerrel gravírozza az extra nagyméretű avokádók héját, ezzel csökkentve a műanyag matricák használatát és elősegítve a termékek könnyebb azonosíthatóságát - írta az Independent. .

A Tesco bevezeti az avokádók lézeres jelölését, hogy csökkentse a műanyag matricák használatát és elősegítse a környezetvédelmet. Az extra nagyméretű avokádók héján egy apró részt távolítanak el nagy teljesítményű lézerrel, ami egyfajta tetoválást hagy a gyümölcsön. Ez tartalmazza a gyümölcs méretét és fajtáját, segítve ezzel a vásárlókat és pénztárosokat.

Westfalia Fruit, amely a Tesco fő avokádószállítója, kifejtette, hogy az avokádó vastag külső héja ideális volt a lézeres jelöléshez. A vállalat alapos teszteket végzett annak biztosítása érdekében, hogy ez az új módszer ne befolyásolja negatívan a gyümölcs minőségét, ízét vagy eltarthatóságát. A Tesco évente mintegy 70 millió avokádót ad el, és az elmúlt évben 15%-os növekedést tapasztaltak a keresletben. A lézeres jelölési technológiát egyelőre csak az extra nagy avokádókon kezdik alkalmazni, mert ezeken a leginkább látható a tetoválás.

A Tesco ezen túlmenően is próbálkozik más csomagolás-csökkentő megoldásokkal, például áttérnek a műanyag tálcák helyett könnyebben újrahasznosítható kartontartályra néhány avokádócsaládnál. Ezeket a változásokat jelenleg 270 délkelet-angliai áruházban tesztelik, és pozitív visszajelzések esetén tervezik az egész országban való bevezetésüket.

A Westfalia Fruit vezérigazgatója, Graham Isaac hangsúlyozta vállalata elkötelezettségét amellett, hogy javítsa környezeti teljesítményét és felelősségteljesen járjon el. A cél az iparági erőfeszítések összpontosítása és egyesítése annak érdekében, hogy csökkenjen a hulladék mennyisége és felelősségteljesen használják fel a természeti erőforrásokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lisa Gilbey, a Tesco avokádófelvásárlója kiemelte: "Mindig keressük az innovatív lehetőségeket termékeink környezeti hatásának csökkentésére." Az új lézerrel bevésett avokádók pozitív fogadtatása azt mutatja, hogy van igény olyan megoldásokra, amelyekkel csökkenthető a műanyaghulladék mennyisége.

Címkék:
vásárlás, Tesco, bolt, diszkont, hipermarket, hulladék, szupermarket, gyümölcs, szemét, környezetvédelem, környezetszennyezés, műanyag, műanyagszemét,