Szintet lép a német diszkontlánc, jön az ALDIgo: végleg búcsút vesznek a kasszásoktól?

Pénzcentrum2024. április 20. 14:33

Az Aldi, globális diszkont szupermarketlánc, forradalmasítja az élelmiszer-kiskereskedelmet az ALDIgo bevezetésével, Illinois államban. A mesterséges intelligencia segítségével eltörli a pénztári sorokat, pénztárosokat és szkennereket, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy zökkenőmentesen vásároljanak és fizessenek.

Az Aldi, a globális diszkont szupermarketlánc, amely Németországból indult, új irányt vesz az élelmiszer-kiskereskedelemben az ALDIgo bevezetésével- derül ki a Food&Wine oldalán. Ez a pénztár nélküli vásárlási rendszer már működik egy Illinois állambeli Aurorában található üzletben. Az ALDIgo technológiát a Grabangoval közösen fejlesztették ki, fejlett számítógépes látáskamerák és mennyezeti szkennerek segítségével nyomon követi a kosárba helyezett termékeket.

A vásárlóknak nem kell sorban állniuk vagy pénztárosokkal foglalkozniuk; fizethetnek hitel- vagy bankkártyával, illetve a Grabango alkalmazás QR-kódjának használatával. Az alkalmazás alapvetően Apple Pay-t támogat, de hamarosan a Google Pay is elérhetővé válik. A

Will Glaser, a Grabango alapítója és vezérigazgatója szerint az ALDIgo bevezetése fontos lépés az élelmiszeriparban. Hangsúlyozta, hogy ennek az innovációnak egy mindennapi használatban lévő üzletben kell elindulnia, nem pedig egy kifejezetten erre a célra épített helyszínen, mert így derülnek ki igazán a rendszer esetleges hibái.

Az Amazon Just Walk Out technológiájától eltérően, -amely elsősorban gyors vásárlásokhoz ideális-, az Amazon Fresh élelmiszerüzleteiben mostantól intelligens bevásárlókocsikat vezetnek be. Ezek a kocsik képernyővel rendelkeznek, amely megmutatja a kosár tartalmának jövőbeli költségét. Az Amazon szerint ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy jobban kezeljék költségvetésüket bevásárlásaik során.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Aldi és Glaser egyelőre nem erősítette meg, hogy az ALDIgo technológia más helyszíneken is elérhető lesz-e. Azonban úgy tűnik, hogy a hagyományos bevásárlókocsik használata továbbra is szükséges marad.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

Címkék:
vásárlás, aldi, online pénztárgép, bevásárlás, pénzügyi tudatosság, okoseszköz, mesterséges intelligencia,