Pénzcentrum • 2024. március 22. 16:04
Nagyjából fejenként 8 ezer forintot költünk el húsvét előtt az áruházakban, ételre, édességre, különböző alapanyagokra a sütéshez-főzéshez. Aki azonban szívesen megúszná az ünnep előtti konyhai robotot, az akár rendelheti is a menüt étteremből. Megnéztük, mennyiért.
Húsvét hétfő idén, ahogy 11 éve is, április elsejére esik, és ez annyit jelent, hogy már csak alig másfél hetünk van a négynapos ünnepig.
Nagypénteket megelőző csütörtökre, március 28-ára, illetve szombatra, március 30-ra várják a legtöbb vásárlót, akik rendszerint egyszerre vesznek meg minden, a húsvéti ünnepléshez szükséges terméket. Az átlagos húsvéti vásárlói kosár tavaly 8000 forint körül alakult.
Aki azonban stressz és bevásárlás helyett valami egészen mást tervez idén, aki szívesen megúszná a tülekedést, a sütést-főzést, az hasonlóan a karácsonyi időszakhoz, húsvétkor is rendelhet elviteles ételt. Körbenéztünk, mennyibe kerülnek idén a fogások.
Az árak a legtöbb helyen nem sokat emelkedtek, ugyanakkor a Redditen körbefutott egy nagyjából 2000 ezres település éttermének tavalyi és idei árazása: itt azért van különbség, masszív áremelés volt:
ÉS Bisztró
Az ÉS Bisztró magyar és bécsi ihletésű fogásokat kínál Budapest szívében, a Kempinski Hotel Corvinus éttermében. A húsvéti ebéd ára 24 900 forint/fő, gyerekeknek 4-12 év között: 10 900 forint, 4 év alatt ingyenes, de a számla végösszegéhez 13% szervízdíjat számolnak fel. Tavaly egy főnek 21 800 forint/fő volt a húsvéti ebéd ára, tehát durván 12 százalékos volt az áremelkedés. A menüből korlátlanul fogyaszthat mindenki, az ára korlátozás nélkül tartalmaz szűrt vizet, üdítőt, csapolt sört, ház borait (habzóbor, fehér, rosé, vörös) 12 és 15 óra között.
- Házi ÉS kenyér, vaj
- Fodroskel és quinoa saláta, édesburgonya, avokádó, gránátalma, pisztácia
- Citromborssal pácolt lazac, édeskömény, narancs
- Antipasti válogatás
- Füstölt paraszt sonka és füstölt fött tarja, főtt tojás, nyúl terrine, Pogácsa
- Nemzetközi sajtválogatás, aszalt gyümölcsök, szőlő, dió, mandula
- Friss kecskesajt, szívsaláta, friss sóska, medvehagyma pesztó, napos retek, fenyőmag, szarvasgomba
- Füstölt libamáj, rebarbara chutney
- Tárkonyos bárányraguleves
- Egészben sült bárány, rozmaring jus
- Egészben sült marha rib eye, zöldbab, lilahagyma, Porto-i redukció
- Pácolt királyrák, sült koktélparadicsom, citrom, zsálya
- Mediterán nyúl Cacciatore, oliva, capri
- Roston Fogas, Spárga, medvehagyma
- Fusilli Primavera
- Aranygaluska, vanilia sodó
- Rákoczi Túrós Tartlet
- Baileys Madártej
- Tonkababos Tejcsoki Mousse
- Eszertházy Torta
- Krémes “Méhcsípés”
- “ÉS” Sacher Szelet
- Friss gyümölcs
Gundel Vendéglő
A Gundel konyhája nem csak az étteremben kínált húsvéti menüvel készült, hanem előrendelhető és a helyszínen átvehető csomagot is összeállítanak, melynek tartalma: kaszinótojás (2db), franciasaláta, 3 féle sonka, ecetes torma, sárgatúró, libamájkrém, stefánia sertéssült, főtt tojás, házi savanyúság, színes koktél paradicsom, Gundel saláta, tormás sajtkrém, kalács, kenyér, zserbó szelet.
NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)
A 2 fős húsvéti csomag 19 600 forint, elvitel esetén 1500 forint csomagolási díjat számítanak fel.
Stand25
A Stand húsvéti kínálatát a webshopon keresztül lehet megvásárolni. A hidegtál 2 fő részére tartalmaz főtt húsvéti sonkát és érlelt mangalica sonkát, egészben sült bárányfasírtot, kacsamáj terrine-t, körözöttet, francia salátát, töltött tojást, tavaszi friss zöldségeket: hónapos retek, újhagyma, koktélparadicsom, hegyes erős paprika. Az ára 29 900 forint, szinte alig emelkedett egy év alatt, tavaly 27 900 forint volt. Ezen kívül van még
- Kacsamáj terrine, almapüré 8 500 forint
- Báránnyal töltött káposzta 6 900 forint
- Egész kacsasült (4-5 fő részére), hagymás pirított burgonya, párolt lilakáposzta, házi almakompót 39 900 forint
- Házi vajas kalács (300 gramm) 3 900 forint
- Somlói 3 900 forint
Náncsi Néni Vendéglője
Náncsi Néni régi, tradicionális étterem, az a fajta régi békebeli hely, amiből egyre kevesebb van. Klasszikus kockás abroszos, óriási kerthelyiséggel, de húsvétkor elvitelre is csomagolnak.
- húsvéti tojáskrém 2 480 forint
- húsvéti sonka 4 750 forint
- tárkonyos bárányraguleves 3 580 forint
- kemencében pirosra sült kétszemélyes báránylapocka illatos fűszerekkel 12 400 forint/1 fő részére
- 24 800 forint/2 fő részére
- rozmaringos, fokhagymás tejben pácolt bárány rántva 7 850 forint
- húsvéti fűszeres báránycsülök sült 7 850 forint
- ropogósra sült kacsacomb 7 480 forint
- kemencében ropogósra sült fiatal pecsenye kacsa 15 360 forint/ egészben 2 fő részére
- a Franci répatortája 1 95 forint