Pénzcentrum • 2024. március 12. 19:04
A Tesco tanácsai szerint a fölözött és a félzsíros tej otthoni fagyasztásra ideálisabb, mint a teljes zsírtartalmú változat. A megfelelő tárolás élelmiszerpazarlást előzhet meg és pénzt is megtakaríthatunk, miközben figyelni kell a légmentes záródásra és a fokozatos kiolvasztásra a baktériumok szaporodásának elkerülése érdekében - jelentette a ChronicleLive. .
A Tesco szupermarketlánc hasznos tanácsokat osztott meg a vásárlókkal arról, hogyan lehet hosszabb ideig frissen tartani a tejet. A tej, amely gyakori és fontos része a bevásárlólistáknak, sajnos rövid szavatossági idővel rendelkezik, ami könnyen vezethet élelmiszerpazarláshoz. A megoldás a tej fagyasztása, ami nemcsak az élelmiszerpazarlást előzi meg, hanem pénzt is megtakaríthatunk vele.
Kiemelték, hogy a fölözött és a félzsíros tej jobban alkalmazkodik a fagyasztáshoz, mint a teljes zsírtartalmú változatok. Ugyanis a magasabb zsírtartalom nehezíti a megfelelő lefagyasztást. Fontos figyelni arra is, hogy légmentesen záródó és kifejezetten fagyasztásra alkalmas edényeket használjunk, mivel a tej térfogata növekedhet fagyasztás közben. A tárolás során akár több hónapig is eltartható a tej a fagyasztóban, azonban ajánlott az első hónapokban felhasználni.
A kiolvasztást mindig hűtőszekrényben kell végezni, hogy minimalizáljuk a baktériumok szaporodásának kockázatát.
A Tesco további tippeket is adott:
JÓL JÖNNE 3,3 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 3 300 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 70 324 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,61%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 71 484 forintos törlesztőt (THM 11,39%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
- mielőtt lefagyasztanánk a tejet, igyunk meg belőle egy kis mennyiséget vagy öntsünk ki egy keveset, hogy helyet biztosítsunk az edény tetején lévő kitágulásnak (kb.1,5 centiméteres helyet kell hagyni).
- A tejnek körülbelül 12 óra kell a teljes megfagyásra.
Fontos még tudni azt is, hogy ha túl sokáig áll szobahőmérsékleten az olvadó tej, növekedhet benne a baktériumok száma. Ez pedig egészségügyi problémákhoz vezethet.
Tehát a felolvasztás így célszerű végezni: csak vegyük ki a tejet a fagyasztóból és tegyük be egy éjszakára a hűtő ajtajába. Ha aggódunk páralecsapódás miatt, konyharuhával tekerjük körbe az üveget. Másnap reggel csak alaposan rázzuk meg mielőtt felhasználnánk.