Meghökkentő, mi derült ki a magyar sertéshúsról: ezt sokan nem gondolták volna, tényleg igaz?

HelloVidék2024. február 21. 08:14

A statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, jóllehet a disznóhúsból készült ételek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A HelloVidék most többek között a háztáji sertéstartással és a sertéshússal kapcsolatos egyéb kérdéseknek járt utána a Somogy vármegyei Darányban tartott böllérverseny apropóján.

Bár a sertésből készült rántott hús, pörkölt vagy a tarja még mindig népszerű ételnek számítanak, a statisztikák mégiscsak azt mutatják, hogy egyre kevesebb sertéshúst fogyasztanak a magyarok. A felemás helyzet vizsgálata során számos egyéb kérdést is megpróbált tisztázni a HelloVidék friss cikke: fontos a vásárlók számára, hogy nyomon követkető legyen, hogyan volt tartva és mit evett a vágásra szánt sertés? Van ma igény a háztáji sertéstartásra? Melyik húsnak a legnagyobb az élvezeti értéke?

Többek között ezeket a kérdéseket igyekeztek tisztázni a Somogy vármegyei Darányban megtartott amatőr böllérek versenyén.

Ha érdekelnek a részletek, kattints a HelloVidék cikkére!

Címkék:
hús, sertéshús, húsfogyasztás, ételek, statisztikák, hellovidék, rántott,