Pénzcentrum • 2023. november 12. 13:33
Az agrártárca könnyíti a kis mennyiségű élelmiszer-előállítást, valamint az értékesítési folyamat higiéniai feltételeit.
A magyar minisztérium rendeletben könnyíti a kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeit. Így már nem csak természetes személy végezhet kistermelői élelmiszer előállítást, hanem az őstermelők családi gazdaságai és a szociális farmok is – írta meg a Portfolio.
A lap arról is beszámolt, hogy a fentiek mellett az elejtett vad kezelésének és értékesítésének élelmiszerhigiéniai feltételei is egyszerűsödtek. Korábban ugyanis a hentesüzletek nem vehettek át és dolgozhattak fel friss vadhúst, kizárólag csak fagyasztott termékeket vásárolhattak meg és értékesíthettek.
Az új szabályozás alapján azonban lehetővé válik a friss vadhús átvétele és az abból szármező húskészítmény előállítása is – jelentette be Nagy István Agrárminiszter.