Pénzcentrum • 2022. augusztus 16. 09:03
Egyre több pénzből lehet elkészíteni a klasszikus magyar vasárnapi ebédmenüt: a húslevest és a rántotthúst. Az árak az utóbbi egy évben ugrottak meg drasztikusan.
Egyre drágább az otthoni főzés is a drágulás miatt - bár még mindig az a legtakarékosabb, ha rendelés vagy étterem helyett otthon főzünk magunknak. Az mfor.hu megnézte, hogy mennyit drágultak a klasszikus magyar vasárnapi ebéd főbb elemei.
A csirkehúsleves alapanyagainak összértéke a 2018-ban még 911 forint volt, ez idénre 1398 forintra emelkedett (a hatósági árak torzító hatása miatt sem csirke far-hát, sem csirkemell nem került a levesbe) az utóbbi évben 1032 forintról drágult a leves 1398-ra.
A rántotthús is borzasztóan megdrágult, 1325 forintról indult 2018-ban 60 dkg hús, panr és olaj, idén júliusban pedig már 2051-be kerül mindez. Tavaly ilyenkor még 1633 forintért lehetett ezeket az alapanyagokat megvenni.