HelloVidék • 2021. március 19. 08:15
A HelloVidék legújabb gasztromeséiben 5 város, öt tökéletes paradicsomos káposzta receptjét és a saját változatunkat hoztuk el nektek, utóbbit oldalassal tálalva. Itt az idő megismerni azokat a recepteket, amitől az eddigi ízlésünk is megváltozhat.
Kinek, mi jut eszébe ezekről a fogásokról: tökfőzelék, spenót, paradicsomos káposzta, vágottborsó főzelék, saláta leves? A közös bennük, hogy többségünk hátán a szőr is feláll, ha ez kerül az asztalra ebéd gyanánt. Pedig, micsoda isteni fogások születhetnek meg ezekből is, ha egy kicsit "odatesszük magunkat"!
Úristen, ez ennyire finom is lehet?
Felfogható egy-egy főzelék köretként is, mártásként vagy szószként is, ami korábban az egyik elengedhetetlen része volt a fejedelmi lakomáknak, királyi ebédeknek. Főtt hús mellé, sültek mellé vagy csak a kenyérlángosok, lepények mártogatósaként. Egy szóval, nem kell a kötelezően lisztes, pépes, pürésített főzelékre gondolnunk, egy csavarral csinálhatunk belőle valami ínyencséget úgy, hogy az mennyei legyen!
Ha érdekelnek a konkrét receptek, illetve jobban elmerülnél a főzelékek világában, akkor olvasd el a teljes cikket a HelloVidkéken!