HelloVidék • 2021. január 15. 08:16
Mint ismert, a farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (hamvazószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Ebből az alkalomból mutatta be a HelloVidék Gasztromesék rovata, hogyan is készül az igazi szalagos fánk.
Az írás szerint a titok a következő:
- 1. A cukrot fehéredésig keverjük a tojásokkal.
- 2. Szaggatás után is hagyjuk keleszteni!
- 3. Az alsó felét fedő alatt sütjük!
- + A tésztába rum kerül, hogy az olajat ’ kicsapja’ sütés közben. Így nem süllyed el, szalagos lesz, és habkönnyű, valamint hihetetlenül illatos fánkok születnek!
A részletes receptet, illetve azt, hogy milyen bor is illik a farsang sláger édessége mellé, olvasd el a HelloVidéken megjelent friss gasztromesében.
Címkék: