Pénzcentrum • 2020. szeptember 13. 06:02
A kapros cukkini krémleves kifejezetten könnyű, sűrítés nélkül készíthető, így egészséges és nem hizlaló nyári leves. Árban verhetetlen; a krémleves fő alapanyagának még tart a szezonja.
Kapros cukkinikrémleves hozzávalók
- 2 közepes méretű cukkini
- 2 újhagyma (vagy 1 közepes méretű vöröshagyma)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 csokor kapor
- zöldség alaplé (leveskockából is)
- 2 dl natúr joghurt
- só
- bors
Kapros cukkinikrémleves készítése
Az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit (a kevésbé zsenge példányokat érdemes meghámozni, mert a héja keserű lehet), majd felöntjük a zöldség alaplével (használj hozzá nyugodtan leveskockát), hogy épp ellepje. A megmosott kaprot apróra vágjuk, és szintén a leveshez adjuk (egy keveset megtarthatunk a díszítéshez), sózzuk, borsozzuk. Ha a cukkini puhára főtt, a levest leturmixoljuk. Végezetül hozzáadjuk a joghurtot és jól átkeverjük, egyszer átforraljuk (ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk).
Jó étvágyat!