Pénzcentrum • 2020. szeptember 12. 06:05
Nincs jobb vitaminbomba, mint a szuperolcsó gazpacho leves. Pillanatok alatt elkészül, főzést nem igényel, a gazpacho recept tökéletes ahhoz, hogy felkészítsük szervezetünket a közelgő őszre.Egy igazi klasszikus, a gazpacho: a nyár végi, szezonális hozzávalókból a legfinomabb - gazpacho recept, amit ki kell próbálni!
Nyár végi gazpacho hozzávalók:
- Paradicsom: 1,2 kg hámozott paradicsom (konzerv is jó)
- Uborka: 1 db
- Paprika (tv, zöld, kápia): 1 db
- Vöröshagyma: 1 fej
- Fokhagyma: 4 gerezd
- Balzsamecet vagy borecet: 2-3 ek.
- Olívaolaj: 2-3 ek.
- Szikkadt kenyér vagy zsemle: 1 szelet/db
- Vaj: 3 dkg
Nyár végi gazpacho készítése:
Minden zöldséget megmosunk, megtisztítunk, felkockázunk, és a többi hozzávalóval (hámozott paradicsom, borecet, olívaolaj, só, bors), valamint közel 3/4 liter vízzel együtt egy nagyobb turmixgépbe rakjuk, és leturmixoljuk. Tálalás előtt lehűtjük, majd a vajon megpirított kenyérkockákat a tetejére szórva szervírozzuk.
Jó étvágyat!
Címkék: