HelloVidék • 2020. szeptember 4. 08:29
Krumplis tésztát nem sokféleképpen lehet készíteni - gondolná az ember. Pedig de, és a HelloVidék most egy olyan receptet villantott, amitől garantáltan leesik az állad.
Azt gondolom, hogy ha ilyen szaftosan krumplikrémes, mégis darabosan, enyhén borsosan, sok sült hagymával készítenék, vagy korábban készítették volna a krumplis tésztánkat, imádtuk volna a menzán. De nem így készítették. Ezért van az, hogy "jobb híján" esszük. Ettől függetlenül érhetnek meglepetések, például egy gondos háziasszonynál - írja a HelloVidék Gasztromeséinek szerzője.
Éveken keresztül több gyermek-főzőtábort tartottam, ahol gyakran esett szó az érdekes nevű ételekről is. Barátfüle, guba, hot-dog és a gránátos kocka is elsők között került szóba a kicsik között. Elárulom, valóban azt gondolják, hogy a gránátnak köze van ehhez az ételhez, legalább olyan módon, hogy csípős. Érdekes, mert én ezekre nem gondoltam volna, ellenben, tényleg megüti az ember fülét, és elmélázik, hogyan jutottunk el ideáig a krumplis tésztától.