Pénzcentrum • 2019. december 14. 13:04
Sokan fordítanak hátat a hagyományos karácsonynak, és ahelyett, hogy napokon keresztül a konyhában szobroznának a tűzhely mellett, egészen egyszerűen megrendelik a menüt egy jó étteremből. A Pénzcentrum most összegyűjtötte Budapest és a vidék legjobb ajánlatait.
Habár a karácsony hagyományosan a családról és az otthoni ízekről szól, mégis egyre többen fordítanak hátat a szokásoknak, és a stressz helyett a pihenésre és a tökéletes kikapcsolódásra koncentrálnak. A vérprofik már napokkal az ünnepek előtt elhagyják a nyüzsgő várost, és egy vidéki wellness szállodában pihenik ki az év fáradalmait, míg a kevésbé radikális családok a napokig tartó főzőcske helyett inkább megrendelik az ételt.
A legtöbb magyar asztaláról karácsonykor sem hiányozhat a töltött káposzta vagy a hal valamilyen formája, például a halászlé - ezeknek az ételeknek az elkészítése viszont nem egyszerű és pláne nem gyors. Így nem véletlen, hogy a legtöbb étterem rárepül az éhes magyarokra, és rendelésre is készítenek hagyományos fogásokat. Jó hír, hogy aki eddig még nem ébredt, az sem késett el, hiszen a legtöbb helyen december 20-22-ig felveszik még a karácsonyi rendeléseket.
- Az Új Sipos Halászkertben december 22-én 20:00-ig lehet leadni a rendeléseket, a halászlé hal nélkül 1290 forintba kerül, a pontyhalászlé 2190 forint, a rántott pontyfilé 2190 forint, egy adag töltött káposzta 1990 forintba kerül.
- A Laurus étterem szintén december 22-ig vesz fel rendeléseket, a bajai halászlé szürkeharcsa-filével, belsőséggel, gyufatésztával 2500 forintba kerül, a kocsonya 2150 forint, töltött káposzta rendelésére azonban itt nincs lehetőség.
- A Halkakas 2150 forintért adja a karácsonyi harcsa halászlevet, 1950 forintért a ponty halászlevet. A harcsapaprikás túrós csuszával 2750 forint, a hallal töltött káposzta 2350. December 20-ig fogadják a rendeléseket.
- A La-Guna Étteremben egy adag halászlé 1650 forint, a töltött káposzta 2050 forint.
- A KisBíróban már borsosabbak az árak, a paksi pontyhalászlé 25dkg-os pontyfilével 3200 forint, hozzá a 20 dkg posírozott belsőség 2500 forint. Töltött káposztából itt egy adag 3400 forintba kerül.
+1 Bónusz
Idén már a Bónusz Brigádon is vásárolhatunk olcsón karácsonyi melegételt, többek között az A25 Pub & More-ból. Egy adag halászlé pontyból (0,5 l) + 1 db pontypatkó vagy harcsahalászlé (0,5l) + 12 dkg harcsakocka 1990 forint, egy adag töltött káposzta szintén 1990 forintba kerül.
Akár vidéken is
- Budapesten kívül ennél valamivel szerényebb árakkal találkozhatunk, adebreceni Barabás Étteremben a harcsa- ponty halászlé 1900 forintba kerül, 4 darab töltöttkáposzta pedig 1500 forintba.
- A pécsi Pezsgőházban a halászlé harcsafilével, gyufatésztával 2790 forint, a töltött káposzta füstölt oldalassal 2690 forintba kerül.
- De a soproniak sem maradnak elviteles karácsonyi menü nélkül, az Erhardt Étteremben a halászlé 3290 forint, a töltött káposztából 2200 forintba kerül egy adag.
- A győri Rábaparti étteremben a halászlé ponttyal 1600, harcsával 1900forintba kerül. Töltött káposzta nincs, helyette van viszont rántott ponty patkó azoknak, akik kihagynák a panírozást és az olajban sütést: ennek ára 2750 forint, és jár hozzá majonézes burgonyasaláta is.
- Szegeden a Szent István Étteremben a szegedi filézett, vegyes halászlé 2000forint, hozzá a belsőség 900forint, a töltött káposzta pedig 1500 forintba kerül.
- Balatonfüreden harcsafilés halászlé 2390, hozzá a halbelsőség 990, a házi töltött káposzta 1790forintba kerül.