100 ezer egy vacsoráért: így szilvesztereznek a leggazdagabb magyarok

Pénzcentrum2018. december 31. 07:01

A magyarok többsége egészen biztosan egy nagyáruházban szerzi be a szilveszter kellékeit: virsli, pezsgő, trombita. Akadnak azonban olyanok is, akik  nem bajlódnak a hagyományos "kellékekkel" és egy nívós étteremben a legdrágább ételekkel és italokkal megpakolt asztal mellett búcsúztatják az óévet. Ők akár 100 ezer forintot is elköltenek fejenként.

Az ünnepek tájékán és szilvesztekor a magyarok egy jelentős része, már aki megengedheti magának, az nem spórol, és bőven megpakolja az asztalt minőségi falatokkal - legalábbis az Auchan tapasztalatai szerint. Sokan keresik a prémium minőségű sertéshús termékeket, de ebben az időszakban értékesítik az éves virsli mennyiség 20 százalékát és a hagyományok szerint jólétet ígérő lencse éves forgalmának fele is ilyenkor realizálódik. Az év végének közeledtével, novemberben és decemberben fogy a legtöbb bor és pezsgő az áruházláncnál.

A SPAR akciójában is kaphatunk virslit jó áron, 99 forintért 10 dkg-ot, a Lidl áruházaiban pedig 549 forintért vehetünk meg egy üveg orosz (?) pezsgőt. De ha szívesebben boroznánk az év utolsó bulijában, akkor jó áron kaphatunk a napokban minőségi termékeket a legnagyobb áruházakban: az Aldiban egy üveg chilei Cabernet Savignon vörösbor 699 forintba kerül, egy üveg Villányi Portugieser 649 forintba kerül.

Persze sokan döntenek úgy, hogy nem otthon töltik az év utolsó éjszakáját, hanem kimozdulnak valamerre: Budapesten és vidéken is számos lehetőségünk adódik erre. A leggazdagabbak megengedhetnek maguknak egy igazán különleges gasztroélményt is akár, amiért több tízezer forintot kérnek el az év utolsó éjszakáján. De cserébe biztosan jól indul majd 2019. Összegyűjtöttünk pár exkluzív ajánlatot:

Costes

Az első hazai Michelin-csillagos étterembe különleges estére várják a fine dining szerelmeseit. Palágyi Eszter és csapata kétféle előétellel, egy hideg kacsamájjal és egy meleg lencselevessel, halétellel (kaviáros pisztráng), lilakáposztás malachússal és egy külnleges desszerttel készül. 

A hétfogásos vacsora ára 110 ezer forint fejenként, ami tartalmazza az italok árát és a szervízdíjat is.

Costes Downtown


A Costes "kistestvérében", a belvárosi étteremben szintén pazar lakoma várja az ünneplőket: a hatfogásos vacsora ára 64 ezer forint plusz 12 százalékos szervízdíj, tehát összesen 71 680 forint. Ha mindezt borokkal szeretnénk fogyasztani, akkor az ár 91 ezer forint plusz szervízdíj tehát 101 920 forint fejenként.

Corso

Az InterContinental Budapest Corso éttermében december 31-én 19 órától várják az érkezőket, és még az utolsó pillanatban is van pár szabad hely. Az este főszereplői a halak és a tengei herkentyűk: osztriga, királyrák jégen tálalva, atlanti homár thermidor, és persze kaviár, mellé pedig pezsgőkülönlegességek. A teljes áru jegy 59 900 forintba kerül, ám ha VIP élményre vágyunk, akkor 64 900 forintért azt is megkaphajuk: még több különleges pezsgő és színpad közeli asztal.

Gundel

Magyarország egyik leghíresebb éttermében az ünnepi menü Litauszki Zsolt executive chef kreációja, a hozzáillő magyar borokat Fabók Mihály örökös magyar bajnok sommelier párosította. Lesz szarvasgombás mangalica-pástétom, libamáj és szarvas hátszín is. A nyolcfogásos menüsor ára borokkal, welcome pezsgő koktéllal, ásványvízzel, kávéval, éjfélkor pezsgővel 67 ezer forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nyolcfogásos gálavacsora során világszerte elismert hegedűművészünk, Horváth Gyula által vezetett Gundel Orchestra játékát élvezhetik, amelyben híres filmzenék, musicalek dallamai és a kihagyhatatlan, klasszikus cigányzene is felcsendül.

 

 

Arany Kaviár

Nemzetközi gourmet vacsorával készül Kanász László séf és csapata az Arany Kaviárban, melyhez a sommelier, Tüü Péter gondosan összeállított Magnum palackokat sorakoztat fel Szilveszter estére:

  • Kaviár amuse bouche osztrigával, 
  • St. Jakab kagyló carpaicco Imperial kaviárral és Hokkaido tökkel, 
  • Kék homár szezámos retekkel, baconnel és vadlazac ikrával
  • Sült kacsamáj gesztenyével és csicsóka habbal
  • Szarvas gerinc fűszeres almával, füstölt padlizsánnal és véres hurkával

A menü ára az italsorral 73 500 forint/fő, mely tartalmazza az ásványvizet, vagy üdítőitalt és a kávét, illetve az Áfát és a szervizdíjat.

Címkék:
vásárlás, szilveszter, szervizdíj, ünnep, újév, costes downtown, vacsora, búék, 2019, continental magyarország,