Világgazdaság • 2018. szeptember 14. 09:30
Tovább bővült az eddig is legnagyobb hazai élelmiszer-kategória, a húskészítmények piaca Magyarországon. Erre a vásárlók százmilliárdokat költenek - írja a Világgazdaság.
A feldolgozott hús maradt a legnagyobb forgalmú hazai élelmiszer-kategória, tavaly július és idén június között 285 milliárd forintért 166 ezer tonna húskészítményt értékesítettek a boltokban. Mennyiségben 20 százalékos piaci részesedéssel legnépszerűbb a virsli, ezt követi a párizsi (15 százalék) és a sonka (12), bevételek alapján ugyanakkor a sonka (16), a virsli (15) és a szalámi (14) hozza a legnagyobb pénzt. Mindkét szempont alapján 10 százalék alatt teljesít a felvágott, a szalonna, a száraz kolbász, a főzőkolbász, illetve a kenőmájas és a szendvicskrém eladása. A magyar áruházak ráadásul arról tájékoztattak, hogy