Pénzcentrum • 2018. június 19. 11:00
Itt a nyár és beütött a gyümölcsszezon, így pedig a finom gyümölcsök farvizén megérkeztek ehetetlen, rossz állagú, kemény társaik is. Barackból mostantól elkerülheted a csalódást, ha vásárláskor te is alkalmazod a lenti 5 másodperces módszert.
Hiánypótló anyagot közölt az mnn.com nyomán a Dívány. Cikkükben sorra veszik, hogy már az árusnál (vagy boltban) hogy lehet kiszűrni az éretlen, ízetlen barackokat. Nézzük:
- Ne válassz olyat, amin zöld csík van, ez arra utal, hogy éretlenül szedték le!
- Olyan állagú barackot válassz, amelynek bőre feszes, de nyomásra enged, kivéve, ha néhány nap múlva fogyasztanád el, akkor választhatsz keményebbet is, mivel a barack a szedés után is érik tovább. Ha túl puha a barack, az lekvárhoz lehet megfelelő választás.
- Csak erős illatú barackot vegyél, ez is jele annak, hogy fogyasztásra kész.
A végén pedig álljon itt egy klasszikus:
Címkék: