Pénzcentrum • 2017. december 15. 13:00
Rendkívül népszerű téli ital hazánkban a forralt bor, amivel télen gyakran találkozhatunk karácsonyi vásásrokon. Egy borkereskedés szerint három tényező szavatolja a jó forralt bor minőségét: célnak megfelelő, jó alapbor, minőségi fűszerkeverék és korszerű csapolási technológia.
- mondta el Kathon Krisztián, a Borháló Borkereskedés beszerzési igazgatója arról, hogy a cég milyen borral indult neki a téli forraltbor-szerzonnak.
A jó alapbor és az értő fűszerezés mellett fontos a technológia is.
- figyelmeztetett a szekember. A folyamatosan emelgetett fedő alól szökik a szesz, a bor órákon át érintkezik a városi szmoggal, mindez a minőség rovására megy.
- fogalmaz a borkereskedő. A Borháló éppen ezért lehetőleg zárt rendszerű tartályos csapolást kér a kereskedőktől. A forralt bor minősége ebben az esetben órák múltán sem romlik, az ital a csőben melegszik fel, és pont megfelelő hőfokon kerül a vásárló poharába.